REBALANSOM PREDLOŽENO UVEĆANjE IZDVAJANjA ZA MJESNE ZAJEDNICE :: Semberija INFO ::

 

REBALANSOM PREDLOŽENO UVEĆANjE IZDVAJANjA ZA MJESNE ZAJEDNICE


Na posljednjoj Skupštini grada Bijeljina usvojen je nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu. Standardna pravna procedura nalaže dalje organizovanje javnih rasprava sa zainteresovanim subjektima na kojima bi se ukazalo na mogućnosti poboljšanja usvojenog nacrta. Današnjoj, četvrtoj po redu javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Savjeta mjesnih zajenica sa područja grada.

Predstavnici Odjeljenja za finansije Gradske uprave su upoznali prisutne da će planirana budžetska izdvajanja za mjesne zajednice u budžetu za 2021. godinu ostati ista uz povećanje sredstava za tekuće pomoći sa planiranih 20 hiljada na 60 hiljada konvertibilnih maraka.

-Ovim rebalansom, u odnosu na plan budžeta biće povećana sredstva za tekuće pomoći mjesnim zajednicama s tim da su mjesne zajednice korisnici budžetskih sredstava i preko drugih komunalnih problema koje rješava Gradska uprava poput asfaltiranja, pošljunčavanja makadamskih puteva, uređenja javne rasvjete i slično. Sama stavka tekuće pomoći će rebalansom budžeta biti predložena za uvećanje u odnosu na plan budžeta“, rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Tokom javne rasprave predstavnici Savjeta mjesnih zajednica su iskoristili priliku da službenike Gradske uprave podsjete na brojne probleme koji čekaju na rješavanje u njihovim mjesnim zajednicama.

Predstavnici Savjeta mjesnih zajednica pozvani su da do 24. septembra 2021. godine Odjeljenju za finansije Grada Bijeljine dostave pismene prijedloge rebalansa budžeta koji se tiču rješavanja problematike na prostoru njihovih zajednica. Od strane Gradske uprave im je takođe upućen poziv da se sa konkretnim prijedlozima rješavanja problema odazovu prilikom izrade nacrta budžeta za 2022. godinu kako bi se unaprijed kvalitetno isplaniraoutrošak budžetskih sredstava na rješavanje višegodišnjih komunalnih problema u mjesnim zajednicama Grada Bijeljina.

Semberija info