BIJELjINSKI MALIŠANI NA GRADSKOM TRGU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI MALIŠANI NA GRADSKOM TRGU


Evropska sedmica mobilnosti se održava svake godine od 16. do 22. septembra gdje ova inicijativa ima za cilj podsticanje velikih i mladih gradova da dodatno promovišu aktivne načine kretanja i alternativna prevozna sredstva.

Grad Bijeljina je i ove godine učesnik obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti 2021. Tokom jučerašnjeg dana Ulica Vuka Karadžića je bila zatvorena za saobraćaj motornih vozila u periodu od 18 do 23 časa i pretvorena u pješačku zonu – tako će biti tokom svih dana Evropske sedmice mobilnosti u Bijeljini. Otvaranje nove, makar i privremene pješačke zone u gradu iskoristili su mališani iz Predškolske ustanove „Petar Pan“ koji su u predvečerje dana u sklopu manifestacije „Fitness for kids“  trenirali na otvorenom sa Miljanom Šarićem, poznatim fitnes i kondicionim trenerom.


Danas, tokom drugog dana Evropske sedmice mobilnosti u Bijeljini planirane su „Igre bez granica“ koje će, pod sloganom „Mogu i ja“ u Gradskom parku okupiti djecu sa poteškoćama u razvoju. Igre počinju u 11 časova.

U periodu između 12 i 13 časova obaviće se monitoring protoka saobraćaja u centru grada Bijeljina dok će se centar grada pretvoriti u pješačku oazu ponovo u 18 časova.

Tokom svih sedam dana trajanja manifestacije predstavnici Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina svakodnevno će vršiti anketiranje građana u vezi njihovih stavova o gradskoj mobilnosti.

-Anketiranjem ćemo dobiti odgovore na pitanja kako naši građani doživljavaju trenutno stanje saobraćaja u gradu i koje mjere vide kao put za popravljanje takvog stanja, što će naš odsjek imati na umu prilikom izrade i realizacije budućih planova“,rekla je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina.

Semberija info