CENTAR GRADA KAO PJEŠAČKA ZONA :: Semberija INFO ::

 

CENTAR GRADA KAO PJEŠAČKA ZONA


U Bijeljini je danas svečano otvorena Evropska sedmica urbane mobilnosti koja će trajati od danas, 16. do 22. septembra 2021. godine. Ovo je treći put kako Bijeljina, u okviru plana „Bijeljina 2030 – grad budućnosti“  učestvuje u obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti. Opredjeljenje Gradske uprave je, da kroz saradnju sa nevladinim organizacijama i privatnim sektorom promoviše zdrave stilove života.

-U toku narednih sedam dana na području grada će se organizovati čitav niz manifestacija koje imaju za cilj promovisanje aktivnih načina kretanja i alternativnih prevoznih sredstava. Želimo da se aktivnosti i stavovi koje ćemo promovisati tokom Evropske sedmice mobilnosti zadrže u našem gradu tokom čitave godine“, rekla je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina.
Tokom ovogodišnje manifestacije biće upriličeno pretvaranje centra grada u pješačku zonu u večernjim satima, organizovaće se biciklistička vožnja, rolerijada, treninzi na otvorenom, tematske radionice za učenike, koncert a svakodnevno će se vršiti anketiranje građana u vezi njihovih stavova o gradskoj mobilnosti.

-Anketiranjem ćemo dobiti odgovore na pitanja kako naši građani doživljavaju trenutno stanje saobraćaja u gradu i koje mjere vide kao put za popravljanje takvog stanja, što će naš odsjek imati na umu prilikom razrade i realizacije budućih planova“, rekla je Todorović.

Danas, 16. septembra u 18 časova u centru grada je planirana manifestacija FITNES FOR KIDS koju će voditi fitnes i kondicioni trener Miljan Šarić. Od 18 do 23 časa će Ulica Vuka Karadžića biti zatvorena za saobraćaj motornih vozila i pretvorena u pješačku zonu.

Semberija info