USVOJEN NACRT REBALANSA BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

USVOJEN NACRT REBALANSA BUDžETA


Odbornici Skupštine grada usvojili su nacrt rebalansa budžeta u iznosu od oko 57 miliona i 900. 000 KM, a nacrt će biti proslijeđen u proceduru, odnosno, javnu raspravu. Ono što je obilježilo prvi dio zasjedanja sjednice, svakako je i usraćena podrška skupštinske većine za izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjseci, a odbornici su kroz diskusiju konstatovali da nema kapitalnih investicija na području Bijeljine. Predsjendik Skupštine Aleksandar Đurđević je istakao da su „sredstva planirana za izgradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 1.8 miliona KM, za prvih pola godine izvršena su u iznosu 6.292,79 KM,  te da su sredstva planirana za eksproprijacije za infrastrukturu, planirana u iznosu od 900 hiljada izvršena u 116.794,95 KM, tj. 13 posto. On je naveo i da su sredstva za javnu higijenu i održavanje zelenih površina realizovana u iznosu od tri posto.

-Ukupno izvršenje za kapitalne investicije u gradu Bijeljina je u nivou od sedam posto za prvih pola godine, dok je u Odjeljenju za stambeno – komunalne poslove izvršenje budžeta oko 19 posto“, rekao je Đurđević.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović je naglasio da Gradska uprava radi poštujući propise i zakonitost u radu.

-Odjeljenja Gradske uprave treba da rade i radiće u skladu sa zakonom. Gradonačelnik ne može proizvoljno reći, e ovdje će biti urađen kružni tok i sl. Moramo poštovati struku i propise, jer je činjenica da je 70 posto teritorije  Bijeljine bez regulacionih planova, a to ne možemo dozvoliti. Što se tiče investiranja, moram kao jedan od primjera navesti da će, uz poštovanje propisa, uskoro početi izgradnja Vatrogasnog doma, a intenzivno se radi i na drugim projektima“, rekao je Petrović.

Odbornici su u prvom dijelu sjednice usvopjili Prijedlog odluke o obezbjeđivanju garancije od banke za provođenje postupka eksproprijacije za izgradnju nasipa rado zaštite od poplava od rijeke Drine-druga faza, etapa četiri, prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava samostalnim preduzetnicima u cilju ublažavaanja posljedica paandemije virusa korona u iznosu od 200. 000 KM.

Semberija info