SAOPŠTENjE GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE


Na 29. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije održanoj 14.09.2021. godine telefonskim putem, donesena je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 27.09.2021. godine.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 13.09.2021.godine.

Apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Usled porasta broja potvrđenih slučajeva na virus korona kod djece školskog uzrasta (trenutno 32 učenika) intenzivno vršiti inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u provođenju mjera epidemiološke zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Grada Bijeljina, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju resorno Ministarstvo prosvjete i kulture i Gradski štab za vanredne situacije preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave, kao i da, u slučaju potrebe, dostave prijedlog o obustavljanju nastave u školama, odnosno, predlože odvijanje nastave na daljinu.

Nalaže se Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.