BESKOMPROMISNO ZA REPUBLIKU SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

BESKOMPROMISNO ZA REPUBLIKU SRPSKU


Moram izraziti zadovoljstvo današnjim razgovorima, jer su naši aktivisti iznosili realno stanje na terenu, govorili otvoreno o uspjesima i problemima. Do opštih izbora imamo još jedanaest, dvanaest mjeseci i vjerujem da ćemo promovisati svoju korektnost u političkom djelovanju, da ćemo tražiti razumijevanje i kompromis pri rješavanju svakog pitanja, pogotovo kad je riječ o srpskom narodu i njegovom bitisanju u BiH, izjavio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a nakon sjednice Predsjedništva ove stranke i sastanka sa predsjednicima opštinskih i gradskih odbora u Dvorovima kod Bijeljine.

“Borba za Republiku Srpsku i dalje će biti beskompromisna i u žiži svih stranaka koje imaju svoje sjedište u Republici Srpskoj. Tražimo svoje glasače i podršku kod ljudi koji realno gledaju na probleme, koji ne zataškavaju probleme i spremni su da ih rješavaju. Nemamo nomjeru da se bavimo politikantstvom. Imamo uspješne ljude u svim sredinama. Obzirom na turbulentno stanje na političkoj sceni, DEMOS ostaje privržen zaključcima Narodne skupštine RS. Nema mjesta kolebanju i ne želimo učestvovati u nečemu što će sutra dovesti do manje nadležnosti Republike Srpske”, istakao je Nedeljko Čubrilović, dodavši da je u Bijeljini nakon sjednice Predsjedništva DEMOS-a upriličeno i druženje nekoliko stotina članova stranke.



“Željeli smo na ovaj način da pokažemo svoju kompaktnost i privrženosti, da iskažemo volju za zajedničko buduće djelovanje, izjavio je Čubrilović.

Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika DEMOS-a izjavila je da je politička i ekonomska situacija u društvu teška i komplikovana, ali da će svi članovi DEMOS-a dati svoj doprinos poboljšanju stanja u svim oblastima društva.

“Za nepune tri godine izgradili smo solidnu infarstrukturu i visok stepen jedinstva. Naši funkcioneri su u svakodnevnom kontaktu s građanima. U narednom periodu radićemo na boljoj organizacionoj pripremi stranke za izbore. Pred građane ćemo izaći sa konkretnim rezultatima koji su postignuti u protekle dvije godine. Nikoga nećemo napadati, već ćemo govoriti o nama. Na građanima je da odluče. Očekujemo dobar izborni rezultat, najmanje šest mandata u Narodnoj Skupštini RS, kao i jedan mandat u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH”, istakla je Stevanović.



Čedomir Stojanović, predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a, domaćin ovog skupa, izrazio je uvjerenje da će DEMOS u ovoj regiji postići dobar rezultat, te da će, u najmanju ruku, ponoviti rezultat iz 2020. godine , kada je osvojio 9.300 glasova birača.

Semberija info