HUMANITARNI BAZAR ZA MILENU :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNI BAZAR ZA MILENU


Na Gradskom trgu u Bijeljini danas je organizovan Humanitarni bazar za Milenu Božić, djevojku koja se teško povrijedila na porodičnom imanju kada joj je poljoprivredna mašina za kukuruz, uhvativši kosu zavezanu u rep, naprosto skinula, odnosno otrgnula kompletan skalp s glave, zajedno s mišićima čela, sljepoočnice, kao i arkadu iznad lijevog oka.

Cvija Krajišnik, članica Udruženja građana “Etno kreativa”, inače vlasnica “Cicine radionice”, kaže da Mileni Božić treba pomoći, jer je u pitanju teška povreda glave koja je ostavila estetske i psihičke posljedice kod ove djevojke.

“Ovo je minimum koji možemo pružiti, kada je humanost u pitanju. Sve ono što su naše talentovane i kreativne žene izradile svojim rukama, mi nudimo na prodaju, a prikupljeni novac ćemo usmjeriti za liječenje Milene Božić. Raduje nas i to što je Milena nakon teške povrede ostala dovoljno prisebna, jaka i hrabro sve to podnosi. Dobro je razmislila prije nego što je zatražila pomoć od humanih ljudi. Shvatila je da je samosažaljenje ne bi nigdje odvelo. Ona je mlada, želi da živi, da nastavi normalan život. Nadam se da će uspjeti u svojoj namjeri, jer joj mnogi ljudi dobre volje pružaju pomoć i podršku. Svi ćemo se radovati, ukoliko Milena pobijedi ovaj veliki problem s kojim se suočila”, kaže Cvija Krajišnik, ističući da Milena Božić mora prikupiti ogroman novac, oko stotinu hiljada eura za estetske operacije, liječenje i putne troškove.

“Milena je provela nekoliko dana na liječenju u Banjaluci, u Beogradu je imala nekoliko operacija. Najvažnije je da je istrajna i strpljiva. Ukoliko planirane operacije uspiju, vratiće joj životno samopouzdanje i vjeru u život”, kaže Cvija Krajišnik, ističući da je pokrenut i humanitarni broj 1403, na koji građani mogu zvati do 30 septembra, a otvoren je i žiro – račun broj: 1995726001059064. 



Semberija info