"FENIKS BASKET": ODBILI SMO POZIV GRADA BIJELjINA DA UČESTVUJEMO U EVROPSKOJ SEDMICI URBANE MOBILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

"FENIKS BASKET": ODBILI SMO POZIV GRADA BIJELjINA DA UČESTVUJEMO U EVROPSKOJ SEDMICI URBANE MOBILNOSTI


Pročitali ste naslov, a dužni smo obrazloženje.

Plan je bio kao i prošle godine da se odradi otvoreni trening djece sa teškoćama u razvoju.
 
Gospodo , hvala na pozivu i hvala vam što se jednom godišnje sjetite djece sa teškoćama u razvoju. Mi o djeci sa teškoćama u razvoju svakodnevno razmišljamo, brinemo i radimo sa njima.
 
Evo zbog čeka smo odbili poziv:
 
Prošle godine rado smo prihvatili poziv. Odradili smo trening najbolje što umijemo, djeca su bila srećna, a niko od zvaničnika nije se sjetio da obiđe djecu sa teškoćama. Za razliku od rolerijade, biciklijade i slično.
 
Pred novu godinu uslijedila podjela paketića djeci sa teškoćama u razvoju, a naše djece se niste sjetili, neka vam je na čast.
 
Odbili ste da finansirate projekat djeci sa teškoćama u razvoju pod nazivom "Svi imaju jednake šanse" sa obrazloženjem da ne finansirate opremu djeci sa teškoćama u razvoju.
 
Za dvije godine koliko radimo sa djecom sa teškoćama u razvoju, niko, ama baš niko od gradske i republičke vlasti nije se udostojio da posjeti trening djece sa teškoćama u razvoju.
 
Ovaj put, nećete imati priliku da uberete jeftine političke poene, jer ova djeca zaslužuju pažnju svaki dan.
 
Na kraju, veliku zahvalnost dugujemo našim anonimnim donatorima koji finansijski pomažu u kupovini opreme i rekvizita djeci sa teškoćama u razvoju.
 
S poštovanjem,
 
Predsjednik KK "Fenix Basket" Bijeljina
Branimir Đokić