REAGOVANjE PRE. RO BIJELjINA OSTA VRS PUK. JOVICE MARKOVIĆA :: Semberija INFO ::

 

REAGOVANjE PRE. RO BIJELjINA OSTA VRS PUK. JOVICE MARKOVIĆA


Povodom saopštavanje GO Bijeljina OSTA VRS pod naslovom „Zatvorena sjednica“, koji je objavljen na portalu  „Semberija info“ 23.06.2021.godine, pre. RO Bijeljina OSTA VRS puk. Jovica Marković demantuje navode GO Bijeljina OSTA VRS.
 
-Na sajtu je članak Saopštavanje GO Bijeljina OSTA VRS „Zatvorena sjednica“ od 23.06.2021. godine, gdje su iznijete zlonamjerne neistine, deziformiše se javnost čiji je krajni cilj rušenje udruženja Organizacije starešina VRS  i  da se umanji doprinos starješina –istinskih stvaralaca Republike Srpske.

Istina je  da predsjednik major Milan Rikić sa predsjedništvom GO Bijeljina OSTA VRS odmah poslije sjednice Predsjedništva Organizacije starešina VRS 29.04.2021 napusto usvojenu platformu jedinstva i u kordinaciji sa pučističkom grupom starješina u Organizaciji sve vrijeme su radili na rušenju Organizacije starješina VRS. Ne prihvataju odluku Predsjedništva RO Bijeljina OSTA VRS od 08.05.2021. godine o provođenju izbora, odbijaju odluku  predsjednika Skupštine RO Bijeljina OSTA generala majora Pere Mlađenovića o sazivanju izborne Skupštine RO Bijeljina OSTA VRS (akt br.8-1/2021 od 27.05.2021. godine. Takvim odlukama nestatutarno su spriječili članstvu da učestvuju u radu izborne skupštine RO Bijeljina OSTA VRS, da biraju i budu birani.

Nakon održavanja izbornih skupština u Odboru distrikt Brčko (03.06.2021.) i OO Ugljevik (08.06.2021.) održana je Izborna skupština RO Bijeljina OSTA VRS dana 13.06.2021. godine. Provedena je u duhu odluke Predsjedništva Organizacije OSTA VRS, u skladu sa Statutom Organizacije i Pravilnikom o radu Skupštine RO Bijeljina OSTA VRS. Konstatacija autora članka „Zatvorena sjednica“ da su delegati na skupštini sami sebe predlagali i birali kao da je bila zatvorena je čista laž. Za sve navedeno postoje materijalni dokazi u arhivi RO Bijeljina OSTA VRS.

Predsjedništvo RO Bijeljina OSTA VRS  poziva članstvo GO Bijeljina OSTA VRS da osudi djelovanje svog predsjednika i Predsjedništva i da se uključe u zajedničke aktivnosti koje provodi Predsjedništvo RO Bijeljina OSTA VRS sa OO Ugljevik i Odbor Distrikt Brčko OSTA VRS'', tvrdi u svom reagovanju pre. RO Bijeljina OSTA VRS puk. Jovica Marković.