Republička stranka Srpske - Mladen Petrović: Pozivam gradonačelnika na TV duel, da ukrstimo koplja :: Semberija INFO ::

 

Republička stranka Srpske - Mladen Petrović: Pozivam gradonačelnika na TV duel, da ukrstimo koplja


Moja smjena u Direkciji za izgradnju i razvoj grada uopšte nije upitna, ali je jedina prava istina da je ta smjena bila isključivo politička. Argumenti koje je na televiziji iznio gradonačelnik Ljubiša Petrović, pokušavajući da predstavi svoju transparentnost i svoju istinu, jednostavno ne stoje, izjavio je Mladen Petrović, predsajednik Republičke stranke Srpske na konferenciji za štampu, održanoj u porstorijama ove stranke.

Petrović je naglasio da njegova smjena nije upitna, ali da su upitni navodni argumenti koji nisu bili na mjestu i koje ne bi trebalo na takav način da iznosi prvi čovjek grada.

“Gradonačelnik je naveo tri argumenta. Bio sam izvršni direktor u Direkciji za izgradnju grada, a ne glavni odgovorni za rukovođenje Direkcijom. Kada sam dobio mandat odbornika, podnio sam ostavku na funkciju direktora. Gradonačelnik je izgubio kompas i ne zna kako funkcioniše sistem vlasti. Što se tiče uplaćivanja tranši firmi “Patriot”, mi smo imali korektnu saradnju sa “Patriotom”, ali je ta saradnja ugrožena od strane gradonačelnika. Direkciju sam, u trenutku kada sam podnio ostavku na mjesto direktora, ostavio sa 200.000 KM u plusu. Trenutno je Direkcija u minusu od 150.000 KM. Gradonačelnik  u međuvremenu nije dao nijedan ugovor Direkciji, veći od tri hiljade KM. To je inertnost koju će građani ovog grada osjetiti tek u narednoj godini. Nisu urađeni regulacioni planovi, nisu pripremljeni veliki projekti. Gradonačelnik, očigledno je, svoju ulogu ne shvata na pravi način”, izjavio je Mladen Petrović, ističući da je isključivo politički razlog doveo do smjene u Direkciji za izgradnju grada.

“Već petnaest godina sam radnik Direkcije, ali mogu da kažem da je trenutna stagnacija grada isključiva zasluga gradonačelnika. Argumentovano bih mogao pričati o svim projektima u gradu i ovom prilikom pozivam gradonačelnika na TV duel, pa da ukrstimo koplja i neka javnost utvrdi ko je u pravu”, izjavio je Petrović, naglasivši da se i radnicima Direkcije duguje plata za dva mjeseca, te da zbog nedostatka posla i projekata Direkcija nije u stanju da “Patriotu” isplati sva potraživanja u punom iznosu, napomenuvši uz to da Direkcija već deset mjeseci čeka na potpisivanje ugovora sa Gradskom upravom, te da se pominjanje osjetljivih kategorija i iznošenje floskula, lažnih obećanja i navodne brige za narodne pare svodi na jeftino prikupljanje političkih poena.

Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević