SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENjU BUDžETA ZA 2018. GODINU :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENjU BUDžETA ZA 2018. GODINU


Na sjednici skupštine Grada Bijeljina, među 29 tačaka dnevnog reda, odbornici  su usvojili konsolidovani Izvještaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu koji je u deficitu od 538.000 KM, a prema riječima načelnika Odjeljenja za finansije Slavka Bašića izvršenje budžeta je gotovo u svim stavkama oko 100 odsto.
 
-Mala su odstupanja od onog što je planirano. Što se tiče izvršenja na prihodovnoj strani ono je oko 98 odsto, a kada je riječ o trošenju budžeta malo je više potrošeno nego što je planirano odnosno ostvareno prihoda. Razlika je oko 530.000 KM što je na osnovu račuvodsvenih stavki, jer se desilo da je u prethodnoj 2017. godini izvršena uplata iz Ministarstva prosvjete za izgradnju škole na Ledincima i izgradnje vrtića. Pošto se radilo o građevini, sredstva su potrošena u idućoj godini tako da je u prošloj bio višak sredstava, a u  2018. se pojavio deficit“, objasnio je Bašić. Predsjednik Skupštine Slaviša Marković je istakao da je svih 29 tačaka koje su bile na dnevnom redu usvojeno,a među njima i šest Izvještaja o radu preduzeća čiji je osnivač Skupština Grada.
 
-Odbornici su usvojili Izvještaje  Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, JIP “SiM”, “Eko-dep”, JP “Vode” i “Banje Dvorovi”, a usvojena su i tri regulaciona plana Gvozdević, Dašnica 1 i Mjesna zajednica Dašnica, rekao je Marković. Na sjednici je zakletvu položio i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Predrag Petričević.