BIJELjINA: GRADONAČELNIK PETROVIĆ U POSJETI MEDICINSKOJ ŠKOLI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: GRADONAČELNIK PETROVIĆ U POSJETI MEDICINSKOJ ŠKOLI


Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je Poljoprivrednu i medicinsku školu u Bijeljini i tom prilikom je učenicima i nastavnom osoblju poželio srećnu i uspješnu novu školsku godinu.

- Veoma mi je drago što sam ponovo u svojoj matičnoj školi. Zaželio bih svima vama uspješan početak nove školske godine, da postignete dobre rezultate, da marljivo učite i da usvojite sve oblasti predviđene nastavnim planom i programom. Pozvao bih vas da, pored učenja i usvajanja novih znanja, budete i primjeri lijepog ponašanja. Poštujte svoje profesore onako kako i roditelje poštujete kako biste sutra, kroz vaše profesionalne karijere promovisali ovu školu i grad Bijeljinu", poručio je gradonačelnik okupljenim učenicima.



Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini broji 1030 učenika. Ove godine je upisano 11 odjeljenja prvog razreda. U okviru medicinske škole upisana su tri odjeljenja medicinskih i jedno  odjeljenje farmaceutskih tehničara, dok su u poljoprivrednoj školi upisana dva odjeljenja agrotehničara i po jedno odjeljenje veterinarskih i prehrambenih tehničara, te po jedno odjeljenje trogodišnjih smjerova, zanimanja: pekar, prehrambeni prerađivač i poljoprivredni proizvođač.



- Ove godine nismo imali nikakvih problema sa procesom upisa novih srednjoškolaca . Za razliku od prethodnih, ove godine nije bilo prevelikog interesovanja učenika za odsjek medicinskog tehničara. Ono što nas treba da brine jeste činjenica da sve manje učenika završava devete razrede osnovnih škola. Ako se ovakav nepovoljan trend nastavi bojim se da ćemo neke srednje škole biti prinuđeni zatvoriti", rekao je direktor Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini Zoran Despotović.

Gradonačelnik Petrović je obišao prostore u kojima se izvodi teorijska i praktična nastava u ovoj školi i izrazio zadovoljstvo viđenim, pohvalivši menadžment škole za sve što su u prethodnom periodu učinili na planu poboljšavanja uslova za održavanja nastave u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini.
Gradonačelnik Petrović je danas posjetio i Osnovnu školu ,,Dositej Obradović’’ u Suvom Polju.
                                                                                                         

​Semberija info - I.Gutić