OGLASILO SE ŠKOLSKO ZVONO U BIJELjINSKIM ŠKOLAMA :: Semberija INFO ::

 

OGLASILO SE ŠKOLSKO ZVONO U BIJELjINSKIM ŠKOLAMA


Na području Bijeljine prvog septembra oglasilo se školsko zvono i označilo početak još jedne školske godine.
Školi su se, što je i očekivano, najviše radovali najmlađi, učenici prvog razreda koji su prvi put sjeli u školske klupe. U školu su došli sa roditeljima, a umjesto najdražih igračaka ponijeli su ruksake i bukvar.

 Braću blizance, Milana i Gavrila Lazića, koji su upisani u gradsku osnovnu školu “Knez Ivo od Semberije” u školu je dovela majka. Po njihovom izrazu lica, zaključili smo, raduju se novom životnom izazovu I novim drugarima koje će upoznati u školi.



Direktor Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”,inače škole sa najviše đaka na području Bijeljine, Radenko Savić, kaže da je u ovoj školskoj godini u prvi razred upisano 195 đaka prvaka.



“U pet odjeljenja, u centralnoj gradskoj školi, u klupe će sjesti 147 prvačića, u područnim školama u Koviljušama  u Hasama i u Ljeljenči  još oko pedesetak đaka prvaka”, kaže direktor Savić.

Školsko zvono oglasilo se i u bijeljinskim srednjim školama. Od planiranih 954  mjesta u 40 odjeljenja  četvrtog I trećeg stepena stručnosti, trenutno je  popunjeno 871 mjesto za učenike prvog razreda, a ostalo je još slobodnih oko 85 mjesta u srednjim školama u Bijeljini i Janji.



Semberija info