ZAKLjUČCI SA 28. VANREDNE SJEDNICE GRADSKOG ŠTABA :: Semberija INFO ::

 

ZAKLjUČCI SA 28. VANREDNE SJEDNICE GRADSKOG ŠTABA


Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina održao je dana 31.08.2021.godine 28.vanrednu sjednicu u ovoj godini na kojoj su donijeti sljedeći zaključci:
 

  • Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina se komplikuje i očekuje se intenzivni porast broja zaraženih u narednom periodu.

  •  Apeluje se na stanovništvo da se vakciniše, kao i da lica koja su se vakcinisala u Republici Srbiji izvrše prijavu o vakcinaciji kod svog porodičnog ljekara, ili  u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina, a u cilju kompletiranja podataka o broju vakcinisanih lica na području grada Bijeljina.

  • Sa početkom školske godine intenzivno vršiti  inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u provođenju mjera epidemiološke zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

  •  Nalaže se nadležnoj gradskoj inspekciji da prioritetno vrši izradu i dostavu rješenja oboljelim licima od virusa korona i licima koja su bila u neposrednom kontaktu sa oboljelim, kao i vršenje kontrole navedenih lica od strane komunalne policije.

  • U potpunosti uskladiti Naredbu Gradskog štaba sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj  koji je donijet na 97. sjednici održanoj 30.08.2021.godine a kojim se postojeće mjere produžavaju do 13.09.2021.godine.


Grad Bijeljina