SAVJET ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA: VOZAČI OPREZ, SUTRA POČINjE ŠKOLSKA GODINA! :: Semberija INFO ::

 

SAVJET ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA: VOZAČI OPREZ, SUTRA POČINjE ŠKOLSKA GODINA!


Savjet za bezbjednost saobraćaja, povodom početka školske godine, održao je sastanak kako bi analiirali trenutno stanje po pitanju bezbjednosti saobraćaja i konstatovali kako i na koji način otkloniti uočene nedostatke. Predrag Račanović predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, uputio je apel vozačima da budu oprezni tokom vožnje, posebno u zoni školskih obejata.

-Školska godina počinje sutra, 1. septembra, tako da je neophodno daa svi budemo maksimalno oprezni kako bi djeca bila bezbjedna atokom odlaska u školu, kao i povratka kući. Apel za opreznu vožnju uvijek je aktuelan, a  svakako da je period školske godine, vrijeme kad je neophodan dodatni oprez i pažnja, jer samo na području Bijeljine imamo 12 osnovnih škola, što znači nekoliko hiljada učenika”, rekao je Račanović. Gradonačelčnik Ljubiša Petrović je takođe u ime Savjeta za bezbjednost saobraćaja, apelovao na maksimalan oprez i najavio da će narednih dana biti pažnja usmjerena na vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, a sve sa ciljem što bolje situacije po pitanju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, posebno, učenika.


-Rad Savjeta aktiviran je i biće pokrenuta brojna pitanja koja se odnose na funkcionisanje saobraćaja na području grada. Rješavaćemo konstatovane problem, a u rješavanje će biti uključeni svi relevantni faktori. Ono što je posebno aktuelno je početak školske godine i u narednih sedam dana biće otkolnjeni svi nedostacio po pitanju horizontalne signalizacije, a na koje su ukazali pripadnici Saobraćajne policije. Ono što smo zaključili je i neophodnost izrade akcionog plana koji će podrazumijevati sve ono što je u interesu bezbijednosti učesnika u saobraaćaju, funkcionisanje gradskog i taksi prevoz”, rekao je Petrović. On je školarcima poželio srećan polazak u školu i ponovo apel vozačima da budu maksimalno oprezni.

Semberija info