USKORO U BIJELjINI MUZIČKA RADIONICA :: Semberija INFO ::

 

USKORO U BIJELjINI MUZIČKA RADIONICA


Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ u saradnji sa logopedskim kabinetom „Tvoj logoped“ pokreće Muzičku radionicu „Čarolija“ namijenjenu djeci uzrasta od tri do devet godina, a po metodi Muzičke radionice „Čarobna frula“ iz Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

-Ono što našu radionicu čini posebnom je kombinacija profesora klavira i logopeda, sa dobro osmišljenim programom. Na radionici, kroz razne vrste muzičko-didaktičkih igara, pjevanjem pjesmica, vođenim slušanjem muzike i sviranjem uvodimo najmlađe u čaroban svijet muzike. Sa muzikom, uz pomoć brzalica i brojalica djeca će savladati govornu artikulaciju.
 
Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava se najranije – oko treće godine i zato je njen stimulans, upravo, u tom periodu veoma važan. Muzika ima moć da da podstiče razvoj inteligencije, motorike, memorije, socijalizacije, kreativnosti i izražavanja'', navode iz Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“.


 
Najavljuju da radionice počinju sa radom 20. septembra i održavaće se dva puta sedmično, a na kraju godine svi će dobiti diplome.
 
-Takođe, 25. septembra organizujemo seminar „DIJETE, MUZIKA I POKRET“ namijenjen vaspitačima, učiteljima i muzičkim pedagozima. Predavači su Bojana Nestorović, osnivač Umetničkog obrazovanja i izdavačke kuće „Čarobna frula“ iz Kolarčeve Zadužbine i  Mirjana Nedeljković diplomirani muzički pedagog, profesor solfeđa u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu.



 
Teme u okviru seminara׃ rana muzička stimulacija i edukacija djece u predškolskim ustanovama; uvođenje pokreta u početnu nastavu solfeđa'', pojašnjavaju iz Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“.