U BIJELjINI 28 NOVOZARAŽENIH OSOBA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 28 NOVOZARAŽENIH OSOBA


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzotetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 462 laboratorijska uzorka, a virus korona  potvrđen je kod 182 osobe.

Radi se o 91 muškarcu i 91 ženi, od kojih je 45 mlađe, 93 srednje i 44 starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, po 28 osoba je iz Banjaluke i Bijeljine, 20 iz Prnjavora, 12 iz Rogatice, devet iz Prijedora, po osam iz Doboja, Kozarske Dubice, Laktaša, Teslića i Šamca, po šest iz Višegrada i Modriče, po četiri iz Dervente i Rudog, po tri iz Mrkonjić Grada i Foče, po dvije iz Gradiške, Petrova i Srpca i po jedna iz Broda, Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Lopara, Nevesinja, Pala, Pelagićeva, Ribnika, Stanara, Trebinja, Ugljevika i Čelnica. U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj.

Radi se ženi, starije životne dobi iz Zvornika. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 66.627 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.864 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 299.973 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpsko je 331, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 196, a u ostalim bolnicama 135. Na respiratoru je 41 osoba (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama).

​U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.610 osoba, a nadzor je završen kod 194.388 osoba.