BIJELjINSKA BOLNICA DOBILA DONACIJU IZ ŠVAJCARSKE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKA BOLNICA DOBILA DONACIJU IZ ŠVAJCARSKE


Bijeljinska bolnica “Sveti vračevi” danas je dobila donaciju od 26 bolesničkih kreveta koja je posredstvom Dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko – tuzlanske “Trojeručica” stigla od Humanitarne grupe za podršku iz naselja Bare, grad Tićini u Švajcarskoj.

Profesor doktor Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti vračevi”, zahvalio se tom prilikom donatorima iz Švajcarske, na čelu sa Mićom Vukićem koji živi i radi u gradu Tićini u Švajcarskoj, kao i Udruženju “Trojeručica” 

“U proteklih nekoliko mjeseci renovirali smo objekat u kojem je smještena Kovid 1 bolnica. Izvršen je razvod kiseonika i pripremljeno 47 novih priključaka za respiratore. Danas ubacujemo 26 bolesničkih kreveta koje smo dobili iz Tićinija U Švajcarskoj. Naš prijatelj Mićo Vukić je ovu donaciju obezbijedio i mi smo mu na tome zahvalni. Pripremili smo i novu baznu stanicu za kiseonik, kapaciteta 10.000 litara. Naš cilj nije da dramatizujemo situaciju, već samo da pokažemo da se ozbiljno pripremamo za naredni period. U Bijeljini ćemo biti u potpunosti spremni za novi talas epidemije”, istakao je profesor dr Zlatko Maksimović.



Što se tiče trenutne epidemiološke situacije u Bijeljini, on je izjavio da je ona je nestabilna, sa tendencijom pogoršanja.

“U Kovid bolnici trenutno na liječenju imamo 22 pacijenta, od čega je petoro pacijenata na respiratorima, dok je 14 njih na kiseoničkoj terapiji.

“ Samo tri apcijenta ne koriste kiseoničku podršku. Situacija se pogoršava, jer je u Bijeljini registrovano novih osamnaest osoba koje su pozitivne na virus korona. U prosjeku imamo pedeset odsto pozitivnih u odnosu na broj onih kod kojih se uradi test”, istakao je doktor Maksimović, naglasivši da se bijeljinska bolnica aktivno priprema i za novi talas pandemije virusa korona.

Višeslav Mišura, predstavnik Udruženja “Trojeručica” izrazio je zahvalnost donatorima iz Švajcarske na donaciji koja se u vrijeme pandemije virusa korona već treći put realizuje. On se zahvalio I Ministarstvu zdravlja na podršci oko realizacije ove akcije.

“Sada su poslali bolesničke krevete za četiri bolnice i u pitanju je velika i vrijedna donacija. U pitanju su humani ljudi koji čine puno da pomognu našem narodu u ovoj situaciji”, izjavio je Višeslav Mišura.

Semberija info