Policijska uprava Bijeljina sprovodi kampanju Zaštitimo djecu u saobraćaju :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina sprovodi kampanju Zaštitimo djecu u saobraćaju


Policijska uprava Bijeljina sprovodi republičku  akciju„Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, sa ciljem zaštite djece školskog uzrasta u saobraćaju. 


Tim povodom policijski služenici će u narednom periodu, tačnije od 1. septembra kada i počinje nova školska godina preduzimati niz preventivnih i pojačanih aktivnoti usmjerenih na zaštitu i bezbjednost djece u saobraćaju.


Policijske aktivnosti  ogledaće se u pojačanom  radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja sa akcentom na smanjenje brzina kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika.


U prvoj polovini septembra policijski službenici će organizovati i edukativna predavanja u osnovnim školama kroz koja će upoznati najmađe učenike sa pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju, vodeću računa o poštovanju svih odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo RS za sprečavanje korona virusa među stanovništvom.


Takođe,  policijski službenici će sa početkom nastave u školama,  vršiti pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila kojima se vrši organizovani prevoz učenika, kao i kontrolu i sankcionisanje vozača koji budu  nepropisno  parkirali svoja vozila u  zonama oko škola, autobuskim stajalištima, kao i zonama pješačkih prelaza, čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije.


Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače da poštuju saobraćajne propise i odgovorno učestvuju u saobraćaju, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.