NAJAVA - Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice Bijeljina: Parastos povodom Dana nestalih :: Semberija INFO ::

 

NAJAVA - Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice Bijeljina: Parastos povodom Dana nestalih


Povodom Međunarodnog dana nestalih, 30. avgusta, koji se obilježava u cijelom svijetu, Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice Bijeljina, će, takođe, obilježiti taj dan.

-Obilježavanje će se održati u krugu Sabornog hrama na Ledincima, gdje će, najprije, biti parastos za nestale vojnike i civile Semberije i Majevice. Parastos će biti ispred spomenika Svim majkama poginulih srpskih sinova svih ratova od Kosovskog boja do današnjeg dana. Mi ćemo, tom prilikom, još jednom poslati poruku vlastima i pravosuđu sa prostora BiH, te Međunarodnoj zajednici da još uvijek tražimo nestale vojnike i civile RS, koji su nestajali od 1992. do 1995. godine u proteklom ratu u BiH. Tražićemo od svih koji mogu nešto da učine da se maksimalno ubrza proces traženja naših nestalih. Šta reći, kada znamo da su mnogi članovi porodica umrli, a da nisu dočekali da njihovi najmiliji budu pronađeni'', ogorčena je Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice Bijeljina.

Semberija info