GRAD BIJELjINA I FONDACIJA IMPAKT: PODRŠKA NOVIM POSLOVNIM PODUHVATIMA :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA I FONDACIJA IMPAKT: PODRŠKA NOVIM POSLOVNIM PODUHVATIMA


Predstavnici Gradske uprave i Investicione fondacije „Impakt“, predstavili su ovogodišnji program „Impakt inkubator poslovnih ideja“. Ovaj program, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke, odnosno, finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 10 novih poslovnih poduhvata na području grada Bijeljina. Predstavnica fondacije „Impakt“ Mirela Omerović, istakla da je ovo treća godina za redom, da implemetniraju projekat u saradnji sa Gradskom upravom.



- Program se implementira uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a finansijska podrška iznosi pojedinačno po 5. 000 KM, za pokretanje ili razvoj biznisa. Nastojimo da sve biznise koje smo podržali, a već ih 200 na području cijele BiH, međusobno umrežimo, kako bi međusobno sarađivali i razmjenjivali iskustva“, rekla je Omerovićeva. Ona je dodala da javni poziv traje do 1. septembra, te da zainteresovani mogu aplicirati u Gradskoj upravi, a obuka počinje sredinom septembra.

U ime Gradske uprave, Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, naglasila je da je do sada bilo ukupno 16 novih biznisa, od početka realizacije projekta, a opstalo je i uspješno radi 14. Todorovićeva  je izrazila zahvalnost fondaciji „Impakt“ što je Grad Bijeljina ponovo izabran za ovaj program.

​Jedna od zainteresovanih za pokretanje biznisa je farmaceutski tehničar Tatjana Subotić iz Nove Janje.
- Smatram da je ovo odlična prilika za mlade ljude da dobiju podsticaj za pokretanje posla. Moja ideja je da uvezem jednu kozmetičku marku i da pokrenem rad sa kozmetičkim salonom“, rekla je Subotićeva kojoj bi ovo bio prvi samostalni posao, a za koji već ima četvorogodišnje radno iskustvo.

Semberija info - O. Stjepanović