Novi premjer u k.o. Ljeljenča i Hase-Brijesnica :: Semberija INFO ::

 

Novi premjer u k.o. Ljeljenča i Hase-Brijesnica


Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove započela je izradu novog premjera za katastarske opštine Ljeljenča i Hase-Brijesnica. Terenski radovi u ovom procesu će biti započeti do kraja tekućeg mjeseca i trajaće do maja naredne godine.
 
- Trenutni premjer u ovim katastarskim opštinama je rađen 1953. godine i katastarska evidencija je dostigla veliku razliku u odnosu na stanje na terenu, te održavanje postojećeg stanja više nije moguće. Cilj novog premjera je da se precizno odredi položaj nepokretnosti u prostoru, kao i da se utvrde prava nam njima. Na ovom sastanku upoznali smo predstavnike Grada Bijeljina sa planiranim radovima i načinu na koji će javnost biti obaviještena o premjeru. U prvoj fazi premjera obaviještavamo javnost i pojedince na čijim parcelama se vrši premjer o planiranom toku i načinu izvođenja radova, u čemu veliku ulogu ima i Gradska uprava. Nakon prijema obaviještenja svi vlasnici su obavezni da propisno obilježe svoje nepokretnosti, u skladu sa uputstvima dobijenim od strane izvođača radova, kao i da terenskim ekipama omoguće pristup svojim parcelama - istakao je savjetnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Milorad Elez.
 
Povodom početka prve faze radova organizovan je radni sastanak predstavnika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Gradske uprave Grada Bijeljina, izvođača radova kompanije „Radis“ iz Istočnog Sarajeva i podizvođača za teritoriju Grada Bijeljina kompanije DOO „King“ iz Doboja.
 
- Grad Bijeljina će pružiti svu neophodnu podršku izvođačima radova. Pozivam sve stanovnike ove tri mjesne zajednice, tj. dvije katastarske opštine, na saradnju u ovom procesu i želim da ih podsjetim da je čitav proces besplatan i koristan za sve vlasnike nepokretnosti. Takođe, pozivam ih da budu fizički prisutni tokom premjera njihovih parcela, a o terminima i načinu pravilnog obilježavanja će biti pojedinačno obaviješteni. Predstavnici izvođača premjera će tokom ovog procesa biti prisutni u kancelarijama mjesnih zajednica i pružaće sve neophodne informacije zainteresovanim građanima. Svima nam je u interesu da imamo precizne katastarske podatke i uredno stanje na terenu, to će nam olakšati dalji rad i otkloniće mnoge prepreke u poslovnim i međuljudskim odnosima - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Grad Bijeljina