U BIJELjINI ODRŽANA PETNAESTA - JUBILARNA MUZIČKA MANIFESTACIJA FOLK PARADA! :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI ODRŽANA PETNAESTA - JUBILARNA MUZIČKA MANIFESTACIJA FOLK PARADA!


U prepunom restoranu "Lovac" u Bijeljini je sinoć odražana petnaesta po redu Folk parada, odnosno kulturno-muzička manifestacija koja je i ovoga puta okupila veliki broj pjevača, kompozitora, poput Radenka Juroševića, pjesnika, estradnih menadžera i direktora diskografskih kuća kao što su Dragan Dmitruk Čičak iz BN musica i Nenad Kapor iz Jugodiska, dok je voditeljski dio programa bio povjeren popularnom Saletu Jankoviću iz Beograda. U orkestru su se našli Dražan Sekulić, Đojo Ilić, Saša Mrkalj i Đole Despotović.

Ljubitelji folk muzike uživali su u druženju skoro dvdeset izvođača i revijalnih gostiju koji su došli u Bijeljinu da isprate i učestvjuju u ovom muzičkom događaju. Na jednom mjestu našli su se pjevači iz Lebana, Leskovca, Beograda, Teslića, Šapca, Loznice, Zenice, Beča, Lopara, Sremske Mitrovice, Pančeva, Jagodine i mnogih drugih gradova.

Tom prilikom na sceni su se u takmičarsko-revijalnom dijelu našli Mladen Dolić Dola, Đoko Marić, Hasan Dudić, Rade Jašarević Čaveja, Milan Dodić Dode, Miško Cvijetić, Mića Gavrić, Mirjana Sladojević, Jovanka Dovatov, Tonny Živković, Željko Radović, Gordana Goga Mudrinić, Aurel Reli Bogdan, Novica Đokić, Goran Veselinović Veseli, Keba Ze, Saša Mrkalj, Rodoljub Živković Čoki i Cvele Bagić Baja.

Tom prilikom uručene su i prigodne nagrade za sve učesnike, dok su prvih pet mjesta, tačnije Zlatne Viktorije i plakete osvojili Đoko Marić, Rade Jašarević Čaveja, Milan Dodić Dode, Mića Gavrić i Mladen Dolić Dola.
Nagradama , tačnije Zlatnim Viktorijama i plaketama za najbolji scenski nastup, najljepšu zavičajnu i ljubavnu pjesmu, te autorski rad i očuvanje narodnog melosa okitili su se Mirjana Sladojević, Tonny Živković, Željko Radović, Gordana Mudrinić i Jovanka Dovatov.

Zlatne medaljone, note i plakete dobili su Aurel Reli Bogdan, Novica Đokić, Goran Veselinović, Keba Ze, Cvele Baja, Rodoljub Živković Čoki i Saša Mrkalj. Nagradu organizatora, Zlatni medaljon i plaketu, kao najboljeg tekstopisaca sa kojim sarađuje Extra Stars dobio je Radenko Jurošević iz Rume.

Organizator Zoran Kisić ističe da je, nakon jednogodišnje pauze i mjera zbog pandemije virusa korona, interesovanje bilo jako veliko i da su se svi uželjeli pjesme i druženja, dok je takmičenje bilo u sasvim drugom planu.