GRADONAČELNIK PETROVIĆ POTPISAO UGOVORE ZA 28 KORISNIKA BORAČKO – INVALIDSKE ZAŠTITE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ POTPISAO UGOVORE ZA 28 KORISNIKA BORAČKO – INVALIDSKE ZAŠTITE


Odobreno 50.000 KM za adaptaciju porodičnih objekata

Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je danas  ugovore sa 28 korisnika boračko – invalidske zaštite kojima su dodijeljena novčana sredstva za adaptaciju stambenih objekata. Dodijeljeno je ukupno 50.000 KM iz gradskog budžeta, što će biti iskorišteno za adaptaciju i dogradnju porodičnih stambenih objekata koje koriste porodice iz ove kategorije.


„ U pitanju su skromna novčana sredstva, u rasponu od 400 do 4.500 KM po korisniku. Uvažili smo veći broj zahtjeva nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama. Uložićemo napor da se u narednom periodu poboljša socijalni status boračko – invalidske populacije, jer nikada ne smijemo zaboraviti kolika je cijena plaćena za stvaranje Republike Srpske i ovo je minimum koji možemo da uradimo za njih“, istakao je gradonačelnik Petrović, napomenuvši da je razmotreno više od pedeset podnesenih zahtjeva, te da je komisijski i transparentno utvrđena lista onih kojima je odobrena novčana pomoć. Pomoć je podijeljena u skladu sa Pravilnikom o dodjeli novčanih sredstava za adaptaciju i dogradnju stambenih objekata pripadnika boračko – invalidske populacije.

Radovan Krstić se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku na novčanoj pomoći, istakavši da će odobrena sredstva iskoristiti za adaptaciju stambenog prostora koji koristi njegova porodica.

Vjekoslav Mišura, član porodice poginulih boraca, takođe se zahvalio  na pruženoj pomoći, istakavši da će odobrena sredstva puno značiti za njega i njegovu porodicu.

I Jovan Gajić, učesnik Odbrameno – otadžbinskog rata, kaže da će mu odobrena pomoć dobro doći.
„ Zahvaljujem se gradonačelniku i Boračkoj organizaciji, jer ću adaptirati kuću koja prokišnjava. 

Semberija info