Proslavljen Sveti Pantelejmon – slava grada Bijeljina Bijeljina je grad otvorenog srca :: Semberija INFO ::

 

Proslavljen Sveti Pantelejmon – slava grada Bijeljina Bijeljina je grad otvorenog srca


Litijom kroz grad, nakon liturgije u crkvi Svetog Georgija i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade Gradske uprave, proslavljen je Sveti Pantelejmon – slava grada Bijeljina.



Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko  tuzlanski Fotije, čestitajući slavu Svetog Pantelejmona građanima Bijeljine, zaželio je da Bijeljina ide putem napretka, razumijevanja, mira i zajedništva.



“Uz hrišćansko trpljenje, treba da uvažavamo i razumijemo jedni druge, da pronađemo mudrost u onome što drugi ljudi govore. Trenutna situacija nas poziva na mudrost i na zajedništvo,  da budemo jedinstveni, da ovaj grad odiše tim duhom jedinstva i zajedništva. Izabrani predstavnici treba da vode narod putem svetosavskim, putem spasenja. Zahvalio bih ovom prilikom svima onima koji pomažu naše svetinje, jer svetinje nas čuvaju na svim prostorima gdje žive pravoslavni Srbi”, poručio je vladika Fotije.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio se brojnim gostima koji su prisustvovali obilježavanju gradske slave - Svetog Pantelejmona.

“Zahvalio bih se ovom prilikom gradovima pobratimima, svima onima koji su došli da uveličaju našu slavu. Bijeljina, kao grad otvorenog srca, raširenih ruku i ove godine je dočekala više od trideset delegacija. Gradovi pobratimi s radošću šalju svoje predstavnike kod nas, ali se i mi rado odazivamo na njihove pozive. Zahvalio bih se i predstavnicima vlasti sa svih nivoa. Sklapamo i nova prijateljstva, uskoro sa opštinom Žalec u Sloveniji, a tu su i naša braća iz Srbije, naš kum slave iz Kumanova u Makedoniji. Spremni smo na nove izazove, na sklapanje novih prijateljstava. Sa svim našim građanima Bijeljinu želimo učiniti ljepšom i prosperitetnijom, da nam što više stanovnika ostane ovdje, jer je ovo borba za svakog čovjeka, da ostane na ovim prostorima. Čestitke upućujem svim našim građanima povodom Gradske slave i da se u zdravlju družimo još puno godina. Živi i zdravi bili,” poručio je gradonačelnik Petrović.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević