SK „TRB“ – TURNIR U PRECIZNOM GAĐANjU :: Semberija INFO ::

 

SK „TRB“ – TURNIR U PRECIZNOM GAĐANjU


Kao i svake godine, Pantelinski dani 2021. godine sadrže bogat i raznovrsan program obilježavanja. Jedan od djelića u mozaiku ovogodišnje proslave odigrao se danas u Streljačkom klubu „TRB“ na Gradskom stadionu u Bijeljini. Na turnir u preciznom gađanju pištoljem prijavilo se 40 kandidata u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji. Za najbolje takmičare su pripremljene nagrade i pehari. Korišten je pištolj RS-9, popularni Vampir koji je nastao kao rezultat rada domaće pameti i koji se za kratko vrijeme po svojim kvalitetima pozicionirao u sami vrh pištolja njegove klase.


-Zadovoljstvo nam je da je ovaj turnir uvršten u program obilježavanja Pantelinskih dana. Naša streljana je mjesto gdje ljudi mogu na bezbjedan način i u bezbjednom okruženju koristiti vatreno oružje. Što se tiče naših članova mogu istaći da skoro polovinu članova Streljačkog kluba „TRB“ čine djevojke. Ako kod nekog postoje predrasude po tom pitanju, rezultati na brojnim takmičenjima govore drugačije. Imamo plan da u narednom periodu streljaštvo u Bijeljini postavimo na zdrave temelje i da kroz rad sa mladim kandidatima otvorimo vrata velikim rezultatima“, rekao je predsjednik SK „TRB“ Predrag Rakić.
Vlasnik kompanije TRB Slaven Ristić poručio je na otvaranju Turnira u preciznom gađanju pištoljem da je svako ulaganje u sport ulaganje u budućnost mladih, te da je veoma zadovoljan odzivom takmičara koji su u Bijeljinu stigli i iz Banjaluke, Beograda, Novog Sada...

 
- Drago mi je što prisustvujem otvaranju prvog ovakvog turnira u Bijeljini i što je TRB još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Takmičari danas pucaju pištoljem „RS 9 Vampir“ koji je proizvod Republike Srpske, naših ljudi, naše pameti, a u međuvremenu je stigao i na vrh ljestvice najkvalitetnijih pištolja u svijetu'',  istakao je Ristić.
 
Na turniru je učestvovala Marijana Aleksić koja je član kluba tek nekoliko mjeseci.
-Oduvijek sam gajila ljubav prema oružju ali u Bijeljini nisam imala mjesto gdje sam mogla doći i na siguran način pucati. Prije nekoliko mjeseci sam došla ovdje i prezadovoljna sam načinom na koji se u klubu odnose prema meni. Instruktori mi pomažu da savladam tehniku pucanja i još mnogo detalja na koje, do dolaska u streljanu nisam ni obraćala pažnju. Tako da je moje sadašnje shvatanje oružja i njegove upotrebe mnogo šire i kvalitetnije nego kada sam tek došla u klub“, rakla je Marijana.

Semberija info