KRSNU SLAVU PROSLAVILI U ELEKTRO-BIJELjINI I VATROGASNOJ SLUŽBI :: Semberija INFO ::

 

KRSNU SLAVU PROSLAVILI U ELEKTRO-BIJELjINI I VATROGASNOJ SLUŽBI


Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da reforma i nove investicije u elektro-energetskom sektoru stvaraju uslove za velike rezultate u ovoj oblasti koja treba da bude nosilac razvoja Srpske.

-U ovoj će se godini vidjeti prinos u budžet Republike Srpske po tom osnovu, koji će uvećati vrijednost bruto domaćeg proizvoda. Vrlo je značajno da svi zaposleni u elektro-energetskom sektoru shvate značaj velike reforme i daju svoj doprinos njenom uspjehu", rekao je Đokić na obilježavanju krsne slave preduzeća "Elektro-Bijeljina" - Svetog proroka Ilije.

On je istakao da će reforma obezbijediti i sigurnost i kvalitet u isporuci električne energije, na zadovoljstvo građana i privrede u Srpskoj.

-Nazad se ne može, nego naprijed moramo i moramo elektro-energetski sektor iskoristiti na najbolji način kako bi bio nosilac ekonomskog rasta i razvoja S", poručio je Đokić.

Đokić je rekao da će do kraja godine biti usvojen novi zakon o energetskoj efikasnosti, koji će osigurati kvalitetniji obim podsticaja u ovaj sektor.

On je pohvalio rad novog direktora ,,Elektro-Bijeljine" Marka Mihajlovića i ovog preduzeća, koje je jedno od većih elektrodistributivnih preduzeća u RS nakon organizacionog prestrukturisanja elektro-energetskog sistema.

Marko Mihajlović je u izjavi ukazao na pozitivno poslovanje ,,Elektro-Bijeljine" sa pozitivnim rezultatom od 100.000 KM u ovoj godini, uz isplaćene sve poreze i doprinose.
I Teritorijalna vatrogasno spasilačka jedinica Bijeljina proslavila je krsnu slavu Svetog proroka Iliju.

Osvještanje slavskog kolača i žita obavio je proto-stavrofor Goran Nenić, koji je sa starješinom bijeljinskih vatrogasaca Miletom Spasojevićem, kumom krsne slave Radovanom Jovanovićem i gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem obavio čin lomljenja slavskog kolača.

-Bijeljinska vatrogasna jedinica broji ukupno 64 zaposlena. Do sada smo imali niz uspješnih akcija gašenja požara, vjerujemo da će tako i da bude u nastavku postojanja", rekao je Mile Spasojević.

Semberija info