DAKIĆ: GRAĐANI BIJELjINE NE SMIJU DA TRPE ZBOG LIČNIH PROMOCIJA :: Semberija INFO ::

 

DAKIĆ: GRAĐANI BIJELjINE NE SMIJU DA TRPE ZBOG LIČNIH PROMOCIJA


Milan Dakić, aktuelni zamjenik predsjednika DEMOS-a, predsjednik Gradskog odbora ove partije u Bijeljini i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske o političkoj sceni u Srpskoj i Bijeljini, te stanju u DEMOS-u govori za ,,Semberske novine’’.

-DEMOS, kao nova politička partija, odmjerio je svoju snagu i prepoznatljivost kod građana na prethodnim, lokalnim izborima i ostvario zavidne rezultate. Cjelokupan uvid u jačinu DEMOS-a ćemo dobiti kada prođu i izbori na republičkom nivou, a prethodni izbori nam daju dozu optimizma da ćemo ispuniti naše ciljeve’’, tvrdi, na početku razgovora, Milan Dakić.
 
Šta je to što Vas odvaja od drugih stranaka?
 
-Mi smo uvijek dostupni građanima. Svaki dan nam dolaze građani sa svojim problemima i prijedlozima. Rijetko ko ne traži da mu pomognemo. Mi za svakog nađemo vremena i građani to cijene. Trudimo se da svakom pojedinačno i pomognemo koliko god smo u mogućnosti.
 
Da se osvrnemo malo na političku scenu, kako na republičkom, tako i lokalnom nivou. Kako je komentarišete?
 
-Svjesni smo da se na Republiku Srpsku vrše snažni pritisci, u zadnje vrijeme intenzivno. Neke se osobe i loša rješenja, po Republiku Srpsku, pokušavaju nametnuti. Najveće utemeljenje odbrane od tih pritisaka, je Narodna Skupština Republike Srpske. Ja, kao poslanik, kao i kompletan Klub DEMOS-a, dajemo punu podršku da budemo jedinstveni u NS RS oko svih tema, a naročito onih koje su bitne za vitalne nacionalne interese.
 
Što se tiče lokalnog nivoa, narod je izabrao gradonačelnika iz jedne opcije, a ogromnu većinu, po broju odbornika, iz druge opcije. Jasno je onda, i običnom čovjeku, kakva je političika scena u Bijeljini.
 
Kako objašnjavate odnos gradonačelnika i skupštinske većine u Bijeljini?
 
-Saradnja izmeću gradonačelnika i skupštinske većine je i nužna i o tome je izlišno i raspravljati. Međutim, svjedoci smo da od strane gradonačelnika postoji, da tako kažem, ignorisanje skupštinske većine i odbornika koji su demokratski izabrani na izborima. Očigledan je primjer i sam način pozivanja predstavnika skupštinske većine na razgovor od strane gradonačelnika. Gradonačelnik njih poziva na razgovor na takav način i sa namjerom da do razgovora ne dođe. Imajući sve ovo u vidu, stiče se utisak da predizborna kampanja nije ni prestala, da se namjerno dižu tenzije, a sve radi političkih poena, ali sve je to na štetu građana Bijeljine.
 
Šta biste, onda, poručili građanima Bijeljine?
 
-Prvo bih poručio političarima, koji kroje vlast u gradu, da sjednu i razgovaraju o svemu što je u interesu grada Bijeljine da građani ne trpe pojedinačne lične promocije. Građanima Bijeljine poželio bih da svaki dan osjete napredak razvoja grada i da im život u gradu bude što udobniji i lakši. S obzirom da smo ,,uoči’’ slave načeg grada ovo je prilika i da građanima Bijeljine čestitam slavu Svetog Pantelejmona, uz nadu da će se život vratiti u normalu, odnosno da je pandemija ovog opakog virusa prošla.

Semberija info