USKORO „LjETNE VEČERI JANjA 2021“ :: Semberija INFO ::

 

USKORO „LjETNE VEČERI JANjA 2021“


Od trećeg do devetog avgusta 2021. godine u Janji će se održati tradicionalna kulturna manifestacija „Ljetne večeri Janja 2021“. Prije 17 godina grupa entuzijasta iz Bijeljina i Janje je napravila prve korake u organizaciji ove manifestacije koji, sa izuzetkom prethodne pandemijom pogođene godine traju do danas. Na 16. po redu Ljetnim večerima biće zastupljeni različiti programi, od nastupa folklornih grupa, promocija knjiga i gastronomske kulture kao i predavanja posvećena čuvanju i unapređenju zdravlja.

Organizacioni odbor se potrudio da, putem predavanja mladog doktora Eldina Gradaščevića javnosti približi prvu pomoć kod srčanog zastoja a istu večer, petog augusta održaće se i promocija knjige dr Zijaha Rifatbegovića „Donor i multivisceralna eksplantacija organa“.

U subotu, sedmog avgusta organizovaće se promocija knjige „Bosanski visovi“ autora Asima Osmanbašića, neumornog tragaoca za bogatim detaljima bosanskog kulturnog života. Iste večeri planirana je i promocija književnog stvaralaštva Šime Ešića, dječijeg pjesnika, pripovjedača i dramskog pisca.

Osmi avgust je Dan Mjesne zajednice Janja i taj dan će se na obali rijeke Drine obilježiti prigodnim kulturno-umjetničkim programom.