KOD 140 VOZAČA UTVRĐENA KONCETRACIJA ALKOHOLA U ORGANIZMU :: Semberija INFO ::

 

KOD 140 VOZAČA UTVRĐENA KONCETRACIJA ALKOHOLA U ORGANIZMU


Policijska uprava Bijeljina, u periodu od 23. do 25. jula 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.
 
Akcija je provedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisno je 2422 učesnika u saobraćaju od čega je sankcionisano 536 vozača. Izvršeno je 3144 alkotesta, pri čemu je kod 140 vozača utvrđena koncetracija alkohola u organizmu. Zbog upravljanja pod uticajem alkohola više od 1,5 g/kg alkohola u organizmu  lišeno je slobode osam lica.
 
Osim zbog prekršaja upravljanja pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, tokom akcije evidentirana su 392 ostala prekršaja (nekorištenje bezbjednosnog pojasa – 41 prekršaja; nekorištenje bezbjednosne sjedalice ili nepravilno prevoženje djece – 21 prekršaja; upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje – 3 prekršaja, neregistrovano vozilo – 4 prekršaja, itd.)
 
U narednom periodu Policijska uprava Bijeljina kontinuirano će provoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača'', apeluju iz Policijske uprave Bijeljina.
 
Semberija info