Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 25. aprila :: Semberija INFO ::

 

Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 25. aprila


Sjednica Skupštine Grada Bijeljina, održaće se u četvrtak, 25. aprila, dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a pripremni sastanak je najavljen za 24. april. Na 27. redovnoj sjednici sa 29 tačaka dnevnog reda, raspravljaće se o Izvršenju budžeta za 2018. godinu, te o nekoliko izvještaja javnih ustanova čiji je osnivač Grad Bijeljina. Predsjednik Skupštine Slaviša Marković je rekao da će se odbornici između ostalog, izjašnjavati o radu Centra za kulturu, SKUD „Semberija“, JIP „SiM“, „Eko-dep“, Centra za socijalni rad, JP „Vode“ i „Banje Dvorovi“.

-Očekujem usvajanje izvještaja navedenih preduzeća, a na sjednici ćemo imati i pokretanje inicijative za izradu nova tri regulaciona plana, odnosno regulacioni plan Gvozdević, Dašnica 1 i Mjesna zajednica Dašnica“, rekao je Marković. Govoreći o kreditnom zaduženju Grada Bijeljina, Marković je podsjetio je da je Skupština usvojila odluku o kreditnom zaduženju za 7 miliona KM, a u međuvremenu su obezbijeđene sve potrebne saglasnosti i ispoštovane su zakonske procedure.

-Po okončanju tenderske procedure za banke, očekujem da ćemo na sledećoj sjednici krenuti i u proceduru izrade rebalansa budžeta, najavio je Marković i dodao da očekuje da i predstojeća sjednica protekne u konstruktivnoj atmosferi.

Semberske novine/Semberija info/O.Stjepanović