KOLEKTIVNI IMUNITET JE GARANT POBJEDE NAD VIRUSOM :: Semberija INFO ::

 

KOLEKTIVNI IMUNITET JE GARANT POBJEDE NAD VIRUSOM


Zahvaljujući dovoljnim količinama dostupnih vakcina, u JZU Dom zdravlja Bijeljina 15. jula ove godine je počela masovna vakcinacija građana Bijeljine. Svaki dan u prijepodnevnim satima građani mogu, bez ikakve najave doći u Vakcinacioni centar Doma zdravlja Bijeljina i primiti vakcinu. Cilj je postići kolektivni imunitet i na taj način onemogućiti dalje širenje korona virusa.

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijele Đukin, do sada je prvu dozu vakcine primilo oko 14.500 građana Bijeljine a revakcinisano je oko sedam hiljada građana.

-Očekujemo da ćemo koliko sutra dobiti nove količine vakcine Sputnjik V. Ukoliko se to desi, od srijede bismo obustavili masovnu vakcinaciju i počeli revakcinaciju oko tri hiljade građana Sputnjikom V. Proces vakcinacije koji vodimo ima za cilj popravljanje stanja kolektivnog imuniteta i spremnog dočekivanja potencijalno novog talasa epidemije“, rekla je dr Đukin i istakla da u prethodnih mjesec dana na području Semberije nije registrovan ni jedan novi slučaj zaraze korona virusom.


Svoj doprinos procesu vakcinacije jutros je dao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je u prostorijama Vakcinacinalnog centra Doma zdravlja Bijeljina primio prvu dozu vakcine (Astra Zeneka). Iskoristio je priliku da apeluje na građane Bijeljine da se vakcinišu i na taj način daju lični doprinos zatvaranju vrata pandemiji virusa korona.

-Moramo biti odgovorni i vakcinisati se. Iako u našem Domu zdravlja postoji mogućnost izbora vakcine kojom se građani mogu vakcinisati pravilo u epidemiologiji glasi da je najbolja vakcina, dostupna vakcina. Stoga, pozivam sve građane Bijeljine da iskoriste ovaj epidemiološki stabilan period, da izbjegnu gužve, dođu i vakcinišu se. Naš cilj je kolektivni imunitet a on je garant pobjede nad epidemijom. Vakcinacija je izlaz iz pandemije i vraćanju normalnim tokovima života“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Nakon vakcinisanja, gradonačelnik Ljubiša Petrović je pohvalio organizaciju Vakcinacinalnog centra bijeljinskog Doma zdravlja u kome se po preciznim procedurama obavlja svaki segment, prijema, evidentiranja, pregleda, vakcinacije, postvakcinacionog posmatranja svakog vakcinisanog građanina i zakazivanja termina revakcinacije.

Semberija info