Aleksandar Đurđević: Od kraja rata na ovamo konstantno se vrtimo u istom krugu :: Semberija INFO ::

 

Aleksandar Đurđević: Od kraja rata na ovamo konstantno se vrtimo u istom krugu


Od kraja rata na ovamo konstantno se vrtimo u istom krugu - predstavnici međunarodne zajednice nam pričaju o budućnosti i drže mrkvu na štapu, dok nas u praksi vraćaju u prošlost i sukob među narodima održavaju u životu.

Inckovo pravno nasilje neće doprinijeti pomirenju, neće promijeniti stav da genocida nije bilo, niti će donijeti adekvatnu satisfakciju žrtvama zločina. Priča o navodnom "genocidu" prvenstveno se koristi za političke ambicije unitarističkih krugova iz Sarajeva, to jest velikog dijela bošnjačkih političara.

Kao neko ko je dobio mandat od naroda, naročito kao predsjednik jedne lokalne skupštine, osjećam potrebu i dužnost da se suprotstavim bilo kakvom nametanju zakona ili drugih akata, jer to unižava dostojanstvo našeg parlamentarnog života i podsjeća na retrogradne i zaostale prakse iz prošlih vremena. 

Dovoljno smo zreli kao društvo da preuzmemo odgovornost za sudbinu naše države, i ne treba nam nikakav strani arbitar. To bi valjda trebalo biti jasno i našim komšijama iz drugog entiteta.


Predsjednik Skupštine grada Bijeljina
Aleksandar Đurđević