ZAVIČAJNO UDRUŽENjE TUZLAKA U BIJELjINI: SAOPŠTENjE ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

 

ZAVIČAJNO UDRUŽENjE TUZLAKA U BIJELjINI: SAOPŠTENjE ZA JAVNOST


Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini najoštrije osuđuje pravno nasilje koje u Bosni i Hercegovini sprovodi visoki predstavnik Valentin Incko. Pokušavajući da u našoj zemlji na silu nametne društvene norme koje su suprotne tradiciji, kulturi i volji većine domaćeg stanovništva, Incko nalikuje brojnim okupatorima BiH iz bliže i dalje prošlosti, poput njemačkih nacista, austrougarskih okupatora i Osmanlija. Dakle, ni mnogo veći silnici kroz vijekove nisu uspjeli da slome srpski narod u Bosni i Hercegovini, pa u tome neće uspjeti ni Valentin Incko.
 
Odgovor srpskog naroda u Republici Srpskoj, cijeloj BiH, u Srbiji, Crnoj Gori i širom svijeta na pritiske poput nametanja zakona, podmetanja laži i revizije istorije, mora da bude - jedinstvo srpskog naroda i istrajnost u borbi za istinu!
 
Istina koju više niko, pa ni Valentin Incko ne može da ospori, jeste da je srpski narod napadnut u jugoslovenskim ratovima 90-tih godina, da je stvorio i u pravednom i časnom Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine odbranio svoju Republiku Srpsku koja je jedini garant opstanka srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Republika Srpska živi i živjeće dok je srpskog naroda! Na našu sreću, Valentin  Incko se tu ništa ne pita!
 
Incko nikada ne pominje ni istinu da je u Drugom svjetskom ratu izvršen genocid nad srpskim narodom u BiH (NDH), da je njegova Austrougarska kao okupator počinila nebrojene zločine nad srpskim narodom u BiH tokom Prvog svjetskog rata i ranije tokom četiri decenije okupacije BiH, da je Osmanska imperija tokom vijekovne vladavine na ovim prostorima izvršila neviđeni genocid nad srpskim narodom.
 
Na kraju, Valentin Incko, ako želi da izrazi poštovanje prema svim žrtvama ratnog sukoba u BiH 1992-1995. godine, morao bi da se pokloni i žrtvama u Tuzlanskoj koloni 15. maja 1992. godine, morao bi da se pokloni i nad mučeništvom 1.265 Srba Tuzlanske regije koji su ubijeni u ratu 1992-1995. godine, morao bi da izrazi žaljenje i poštovanje prema 80.000 protjeranih Srba iz Tuzlanske regije i izrazi poštovanje prema svim srpskim žrtvama rata u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Za sve to, Incku nisu potrebni nametnuti zakoni, nego samo malo ljudskosti!