Međunarodna škola programiranja za djecu Algorithmics Global: Otvorena prva Gaming učionica u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Međunarodna škola programiranja za djecu Algorithmics Global: Otvorena prva Gaming učionica u Bijeljini


 Bijeljini je danas otvorena prva Gaming učionica Međunarodne škole programiranja za djecu “ Algorithmics Global”.
Jovica Babić, osnivač i direktor  Agencije za pomoć u obrazovanju “Next Level” podsjetio je da Kompanija “Algorthmics Global” postoji od 2016. godine i da svoj program zasniva na međunarodno priznatoj metodologiji koju su razvijali metodolozi, stručnjaci iz Rusije i SAD, koje vodi Derek Breen, autor brojnih publikacija i programa za edukaciju djece u oblasti programiranja.

“ Trenutno ova kompanija posluje u više od 45 zemalja širom svijeta, učionice su otvorene u 250 gradova, a više od 200.000 djece širom svijeta pohađa kurseve po ovoj jedinstvenoj metodologiji. Od sada i djeca u Bijeljini, kao i njihovi drugari iz Brčkog i Zvornika, imaju priliku da se pridruže vršnjacima iz cijelog svijeta. Programiranje je jezik budućnosti i ono će biti neophodno u svakoj profesiji. Naša škola razvija vještine za 21. vijek. Sa nama će djeca učiti da razvijaju projekte od ideje do javne prezentacije, naučiće da rade u timovima, da argumentovano diskutuju. Na ovaj način jačamo kritičko i logičko razmišljanje, liderske vještine, razbijamo strah od grešaka, pripremamo djecu za profesije budućnosti”, istakao je na kratkoj prezentaciji ove škole Jovan babić.

O kursevima koji su prilagođeni različitim uzrasima govorile su Jasmina Babić i Dragana Rikić, istakavši da kursevi, a ukupno ih ima sedam, za različite uzraste, traju po osam mjeseci, da su omogućeni svakodnevni kontakti sa djecom i roditeljima, te da se nastava organizuje online ili u učionici.

Semberija info - LJ.LJ.