BIJELjINA: KONSTRUKTIVNA DISKUSIJA ODBORNIKA TOKOM SJEDNICE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: KONSTRUKTIVNA DISKUSIJA ODBORNIKA TOKOM SJEDNICE


Sjednica Skupštine grada završena je ocjenom da je bila konstruktivna. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević rekao je da je na sjednici vladala zdrava diskusija, te da je veliki broj odluka donesen jednoglasno.

- Odbornici su u prvom dijelu zasjedanja usvojili odluku o dodjeli subvencije od 100 KM za novorođeno dijete i subvencionisanju cijene boravka djece u privatnim vrtićima od 10 odsto, prijedlog odluke o utvrđivanju statusa udruženja od opšteg interesa, a riječ je o Udruženju žena žrtava rata regije Bijeljina, Udruženju veterana “Garda Panteri” i Udruženju građana “Veterani Republike Srpske”, s tim što je skupštinskim zaključkom zatraženo da se rebalansom budžeta grada obezbijede sredstva za nova udruženja, a ne da se umanjuju sredstva postojećih udruženja. Doneseno je i nekoliko odluka o sticanju svojine, prijedlog odluke o osnivanju razvojne agencije grada Bijeljina, dok je na doradu vraćen prijedlog rada zimske službe za period 2021-2022. godina i prijedlog programa o načinu koriščenja novčanih sredstava prikupljenih na osnovu posebnih vodnih naknada za 2021. godinu”, rekao je Đurđević. 



Prijedlog odluke o dopunama odluke o posebnim uslugama i naknadama u Odjeljenju za opštu upravu nije dobio prolaznu ocjenu, dok je program razvoja sporta usvojen jednoglasno. U drugom dijelu sjednice, odbornici su informaciju o radu Policijske uprave, izvještaje o radu i finansijskom poslovanju “Komunalca”, Gradskog pozorišta i Gradske toplane, kao i određen broj izvještaja i informacija komunalne prirode, te izvještaji o stanju zaposlenosti i nezaposlenosti na području grada.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović pozdravio je usvajanje odluke o subvenciji roditeljima/starateljima.

- Ova odluka je dio pronatalitetne politike i za ovu godinu su to simbolični iznosi. Za narednu godinu subvencije bi trebale biti daleko veće i za novorođenčad i za djecu u privatnim vrtićima”, rekao je Petrović. On je dodao da će Gradska uprava pokrenuti rad Savjeta za bezbjednost kako bi se razmatrali aspekti bezbjednosti na području grada.

Semberija info - O. Stjepanović