FK „RADNIK“ U NOVU SEZONU ULAZI SA PODMLAĐENIM SASTAVOM :: Semberija INFO ::

 

FK „RADNIK“ U NOVU SEZONU ULAZI SA PODMLAĐENIM SASTAVOM


Povodom početka nove 2021/22. sezone Premijer lige BiH danasje održana pres konferencija FK „Radnik“. Bijeljinskom premijerligašu je pripala čast da sutrašnjom utakmicom protiv FK „Leotar“ na Gradskom stadionu u Bijeljini otvori novu fudbalsku sezonu Premijer lige BiH. Kako je istakao Vlado Jagodić, šef stručnog štaba popularnih Plavih, zbog organizacione i finansijske krize u kojoj se klub nalazi pripreme za novu sezonu su počele sa zakašnjenjem. Stručni štab je bio prinuđen mnoge stvari rješavati u hodu i za sada su u klubu zadovoljni rezultatima ovakvog pristupa.

-Fudbalski klub „Radnik“ je u velikoj promjeni. U odnosu na prošlu sezonu, napustilo nas je 16 fudbalera. Doveli smo 11 novih i priključili im šest naših juniora koji su bili okosnica naše juniorske ekipe koja je prošle sezone izborila plasman u Premijer ligu BiH za juniore. Pripremne utakmice koje smo odigrali poslužile su nam za kontrolu novih, a posebno mladih fudbalera. Trenutna politika kluba je podmlađivanje ekipe što jeste mač sa dvije oštrice, naročito za trenera ali ja vjerujem da će mladi fudbaleri iskoristiti priliku a stručni štab će učiniti sve da obezbijedi optimalne uslove za njihov dalji sportski razvoj“, rekao je trener Jagodić.

Vlado Jagodić je naglasio važnost publike i njihove podrške u procesu stasavanja i formiranja mladog fudbalera.
-Mogli ste vidjeti prije nekoliko dana kada je FK „Borac“ igrao svoju evropsku utakmicu u Banja Luci. Kada publika onako nosi svoju ekipu, može se svaki protivnik pobijediti. Volio bih da i bijeljinska publika bude uz ovaj mladi tim FK „Radnik“, da nas bodre i hrabre sa tribina“, rekao je trener.

Kapiten FK „Radnik“, Velibor Đurić se biranim riječima osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

-FK „Leotar“ je sačuvao osnovu svoje prošlosezonske ekipe. Na klupi imaju novog šefa stručnog štaba,Branislava Krunića, mladog i dokazivanja željnog trenera. Sutra očekujem zahtjevnu i neizvjesnu utakmicu protiv povratnika u Premijer ligu BiH. Od svoje ekipe očekujem da uz čvrstu, agresivnu i kvalitetnu igru dođemo do prva tri boda u prvenstvu“, rekao je kapiten Plavih i ponovio trenerovo očekivanje da će mladi fudbaleri FK „Radnik“ znati iskoristiti priliku koja se ukazala u njihovim fudbalskim karijerama.

Utakmica protiv FK „Leotar“ se igra sutra, 16. jula 2021. godine na Gradskom stadionu u Bijeljini, sa početkom u 20 časova.

Semberija info