SAVSKA REGATA 1. AVGUSTA :: Semberija INFO ::

 

SAVSKA REGATA 1. AVGUSTA


Počele prijave za učešće
Kako je najavljeno na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina, šesta po redu Savska regata biće održana 1. avgusta.

​ Ova manifestacija se organizuje u okviru tradicionalnih ,,Pantelinskih dana''. Polazna tačka regate je u 10 časova sa startne pozicije „Sprudovi“ na rijeci Savi, na skelskom prelazu Subotište u Crnjelovu. Trasa regate je duga 25 kilometara, a dolazak učesnika na cilj u Rači očekuje se u 16 časova.

U toku jula ekipa, sastavljena od predstavnika granične policije, Turističke organizacije Bijeljina, Odsjeka za civilnu zaštitu, ronilačkih klubova „Panteri“ i „Nautilus“, izvršiće kontrolu i obilazak kompletne maršute od starta do cilja regate radi sagledavnja stanja i uočavanja eventualnih kritičnih tačaka na vodi i preduzimanja mjera bezbjednosti tokom regate.
Dan prije održavanja regate, 31. jula, izvršiće se priprema kampa i prihvat učesnika regate u popodnevnim časovima.

Kao i prethodnih godina predviđeno je da ne učestvuju čamci na motorni pogon, a organizatori i ove godine najavljuju dobru atmosferu i očekuju da će učesnici ponijeti lijepe utiske i sa ove regate, kao što je bilo i prethodnih godina.

Najava učešća u regati počela je juče, 14. jula,  u Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina. Prijave se primaju radnim danima od 7 do 15 časova, gdje se mogu dobiti i ostale potrebne informacije u vezi regate.