GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAJBOLjE UČENIKE :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAJBOLjE UČENIKE


Prijem za najbolje učenike generacije osnovnih i srednjih škola, za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta na školskim takmičenjima, te nastavnike i profesore, organizovan je u Gradskoj upravi.
 

Na osnovu Odluke o stipendiranju učenika i studenata, finansiranju naučnoistraživačkih radova i nagrađivanju učenika i nastavnika, Gradska uprava je nagradila njih 37, za školsku 2020/2021. godinu. Ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti, Gordana Antić je čestitala nagrađenima i dodala da je za nagrade obezbijeđeno 3. 705 KM.

-Prema strukturi nagrađenih je 21 učenik generacije osnovnih i srednjih škola, osam učenika na takmičenjima i osam nastavnika i profesora. Iznos jednokratnih novčanih nagrada za učenike generacije je 100 KM, za nastavnike i profesore takođe po 100 KM, za prvo mjesto na takmičenjima po 100 KM, za drugo mjesto po 75 KM,. a za treće mjesto po 50 KM“, pojasnila je Antićeva i istakla  da učenici generacije osnovnih i srednjih škola, na osnovu ličnog zahtjeva, imaju pravo na učeničku ili studentsku stipendiju za dalje školovanje. Jedna od učenika generacije osnovne škole „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac je Marija Stevanović.

-Titula učenik generacije je odraz mog truda i rada tokom proteklih devet godina školovanja. Drago mi je ova titula obilježila moje osnovno obrazovanje, a nadam se da će tako biti i u Gimnaziji „Filip Višnjić“, gdje nastavljam sa sticanjem novih znanja. Protekli period je zahtijevao dosta rada, ali uvijek sam učila na vrijeme, jer volim da učim“, rekla je Stevanovićeva. Ona se zahvalila na nagradi i naglasila da je ovo podstrek za dalji tok školovanja. Učenik Tenničke škole „Mihajlo Pupin“, koji je na republičkom takmičenju u matematici osvojio prvo mjesto, a iz fizike drugo, je Stefan Josipović. On je istakao da je srećan što je imao priliku da na takmičenju pokaže svoj trud i rad, te da lijepo što i Gradska uprava to primjećuje i nagrađuje.

Profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Nada Vasiljević, čestitala je svim učenicima koji su nagrađeni i istakla da je iza nagrađenih učenika mnogo truda i rada. Vasiljevića se zahvalila Gradskoj upravi na podršci talentovanim i vrijednim učenicima onovnih i srednjih škola.

Semberija info