BAZENI BANjE DVOROVI: TRADICIONALNA ŠKOLA PLIVANjA :: Semberija INFO ::

 

BAZENI BANjE DVOROVI: TRADICIONALNA ŠKOLA PLIVANjA


Svake godine u vrijeme sezone kupanja, na bazenima Banje Dvorovi, prve plivačke „korake“, savladaju desetine mališana školskog uzrasta. Da proplivaju i nauče tehniku plivanja, uče od iskusnih instruktora plivanja, koji svakodnevno rade sa njima, a jedna od instruktora je i Borisava Lopandić.

- Ovo je izuzetno lijep posao, jer mališane oslobađate eventualnog straha od vode i učite ih kako da ovladaju tehnikama plivanja. Radost koju iskažu kad „proplivaju“ dijelimo svi, a nakon 10 dana, koliko traje Škola plivanja, mališani i instruktori ostaju drugari i prijatelji“, kaže Borisava i naglašava da se uvijek iznova raduje sezoni plivanja, jer dobija mogućnost da mališane nauči osnovnim plivačkim tehnikama.

Da je riječ o tradiciji na bazenima Banje Dvorovi, potvrdio nam je profesor fizičke kulture i licencirani instruktor plivanja Svetislav Lopandić.

- Već četiri decenije, u Banji Dvorovi organizujemo desetodnevnu ljetnu Školu plivanja za djecu školskog uzrasta, a to podrazumijeva 20 školskih časova, svakog jutro od 8.15 do 10 časova, prije početka rada bazena“, kaže Lopandić i podsjeća da su i prošle godine, uprkos pandemiji, uspjeli da osnovnim plivačkim tehnikama nauče oko 100 mališana.

- Ove godine smo već imali jednu grupu od 60 mališana, a u toku je obuka za drugu grupu od njih 80. Interesovanje uvijek postoji i sa polaznicima Škole plivanja radićemo sve dok interesovanje postoji“, kaže Lopandić.

Semberija info - O. Stjepanović