REKORDERI U PROIZVODNjI PARADAJZA :: Semberija INFO ::

 

REKORDERI U PROIZVODNjI PARADAJZA


ЈЕЛА ПАЈИЋ
Bijeljinska Zelena pijaca, pogotovo petkom, prepuna je voća i povrća koje stiže iz cijele Semberije i podmajevičkog kraja. Na pijacu su se ovog petka mogli vidjeti i rekordno teški primjerci paradajza, sorte “volovsko srce”.




 Savka Čembić iz Ljeljenče kaže da je u prvom kolu uzgojila izuzetno kvalitetan, sočan i krupan paradajz u svom plasteniku, pokazujući nam primjerke teške od 1.150 i 1.200 grama. Tu je i vaga da potvrdi njene riječi i težinu paradajza.

 “ U drugom kolu biće i većih primjeraka. Živimo od prodaje paradajza, krastavca i drugog povrća. Desetak godina uspješno se bavim proizvodnjom povrća”, kaže Savka Čembić, koja paradajz prodaje po trenutnoj cijeni od 2,5 KM za kilogram.

Jela Pajić iz Donje Čađavice ovog petka na bijeljinskoj pijaci  prodala je primjerak paradajza težak oko 1.400 grama. Kupac je taj primjerak odnio u ranim jutarnjim satima, te nam nije preostalo ništa drugo, već da vjerujemo na riječ.
“ Ovo su primjerci od 850 grama i 950 grama. Paradjz je ove godine izuzetno kvalitetan, jer je bilo puno sunčanih dana, a redovno smo ga okopavali i zalivali”, kaže Jela Pajić.

Lj.Ljubojević
Semberija info