KOTLIĆ KOD TOČKA U SUBOTU, 24. JULA :: Semberija INFO ::

 

KOTLIĆ KOD TOČKA U SUBOTU, 24. JULA


Sada već tradicionalno druženje i takmičenje u pripremanju paprikaša u Gornjem Dragaljevcu kod Točka, kako su najavili organizatori, biće održano 24. jula. Prema pravilima takmičenja prijaviti se mogu ekipe kao fizička ili pravna lica koje uplate određenu sumu novca. Takmičarska ekipa će pripremati najmanje 10 do 15 litara paprikaša, ekipa koja u kotliću bude imala ispod 10 litara paprikaša neće ulaziti u postupak ocjenjivanja.

 Sve prijavljene ekipe će jedan sat prije početka takmičenja izvlačiti zatvorenu kovertu sa takmičarskom šifrom, a takmičarske ekipe su dužne pripremati paprikaš od kvalitetnog i zdravstveno ispravnog mesa (juneće, goveđe, svinjsko i dr.), u količini od najmanje 3 do 5 kg.



Prijavljene ekipe su dužne doći najmanje 2 sata ranije na mjesto takmičenja, a takmičenje započinje istovremeno i vrijeme za pripremu paprikaša do ocjenjivanja žirija iznosi maksimalno 240 minuta ili 4 sata’’, navode organizatori i podsjećaju da su učesnici dužni da nakon završenog takmičenja ostave svoj prostor koji su koristili za pripremu parikaša uredan i bez smeća.

Na Kotliću kod Točka bilo je mnogo zanimljivosti koje se još uvijek pamte i prepričavaju. Jedna od njih je da je jedne godine pobijedila ekipa koja je pripremala paprikaš od kamiljeg mesa. Meso je tada, učestvujući u mirovnim misijama, donio Mladen Arsenović, aktuelni šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, koji je bio i član pobjedničke ekipe. Jednom je i žestoka oluja ,,zapržila čorbu’’ u Gornjem Dragaljevcu. Prošle godine korona je ,,zabranila’’ Kotlić, a šta će biti ove godine i ko će pobijediti ostaje da vidimo. Zasigurno znamo da su mnogi željni zabave I druženja, a to je i prilika za političko promovisanje.



Semberija info