MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 16. JULA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 16. JULA


Sjednica Skupštine grada Bijeljina, šesta po redu, biće održana u petak 16. jula, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević pojasniop je do termina za održavanje međustranačkog sastanka, stiglo 28 prijedloga za dnevni red, a da se očekuje još nekoliko.

-Na dnevnom redu će se naći imovinsko-pravne tačke, informacije Policijske uprave, izvještaji o radu sa planom rada nekoliko javnih preduzeća i ustanova, te nekoliko programa. među kojima i program razvoja sporta koji je sa prošle sjednice vraćen na doradu. Na dnevnom redu će se naći i odluke o dodjeli subvencija za novorođenu djecu, odluka o subvencionisanju predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu u privatnim vrtićima. Po pitanju izvještaja o radu i programu rada „Vodovod i kanalizacija“ i Centar za socijalni rad, usaglasili smo se da izvještaji budu poslati odbornicima i javno objavljeni na sajtu, a da ne budu na sjednici 16. jula, nego na narednoj, sedmoj sjednici, iz prostog razloga što je bilo internih i eksternih revizija, kao i određenih prijava, te smatram da odbornici trebaju više vremena da se upoznaju sa izvještajima“, rekao je Đurđević. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da  će se na dnevnom redu naći i program rada zimske službe kako bi se na vrijeme ispravljale sve  manjkavosti iz prethodnog perioda.

-Na sjednici će biti i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JP „Gradska Toplana“ sa planom rada za 2021. godinu. Moram istaći da se po pitanju ovog preduzeća mora načiniti iskorak i bolje poslovati, takođe da tražimo rješenja i po pitanju ekologije, odnosno zaštite životne sredine“, rekao je Petrović i dodao da će se na dnevnom redu naći i informacija o stanju zaposlenosti na području grada, te o realizaciji proljećne sjetve u 2021. godini i pripremama za žetvu strnih žita.

Semberija info