GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: UGOVORI O NAUČNO-ISTRAŽIVAČKIM RADOVA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: UGOVORI O NAUČNO-ISTRAŽIVAČKIM RADOVA


Ugovore o finansiranju izrade naučno-istraživačkih radova u akademskoj 2020/2021. godini, potpisao je gradonačelnik Ljubiša Petrović sa pet sugrađana, a to su Suzana Stevanović, Rada Golub, Bojana Maksimović, Marija Tošić i Živan Doknić. Riječ je o dvije doktorske teze i tri master rada. Gradska uprava, jednokratnim novčanim iznosom od po 2.000 KM finansira dvije doktorske teze, a sa po 1.500 KM tri master rada.



- Grad Bijeljina pored jednokratne pomoći za naučno-istraživačke radove, stipendira 149 studenata sa različitim iznosima stipendije, a svakako da ćemo nastojati da se poveća iznos stipendija, kao i sam broj stipendija. Trenutno je budžetom planirano nešto više od 300. 000 KM za stipendije, doktorske teze i master radove“, rekao je gradonačelnik Petrović i naglasio da su „ljudi najveći resurs ovih prostora “.

Suzana Stevanović, asistent na fakultetu Poslovne ekonomije u Bijeljini, dobiće jednikratnu pomoć za doktorsku tezu „Uticaj monetarne strategije inflacije na privredni rast zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope“, a uz zahvalnost za podršku gradske uprave, podsjetila je da je Grad Bijeljina podržavao njen rad još od osnovnih akademskih studija.

- Bila sam stipendista Grada, student sam generacije, dobila sam sredstva za master rad, a evo danas i za doktorat. To me svakako raduje, jer radim posao koji volim, a istovremeno me usrećuje što sam majka tri kćerke, jer porodica je okosnica društva i sve obaveze je moguće uskladiti“, rekla je Stevanovićeva.

Jednokratnu pomoć za doktorsku tezu „Socio-demografske determinate fertiliteta u Semberiji“, dobiće i Rada Golub, viši asistent na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

- Zahvalna sam Gradu Bijeljina na podršci i nadam se da će moje istraživanje doprinijeti pri izradi planskog dokumenta za populacionu politiku i demografskoj revitalizaciji“, rekla je Golubova.

Semberija info - O. Stjepanović
Foto - B. Milošević