BIJELjINA 1. JULA BEZ NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA 1. JULA BEZ NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod jedne muške osobe, starije životne dobi iz Doboja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.352 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.784 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 50.886 osoba, a testirano je ukupno 285.019 osoba.

​Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 41 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 24. Na respiratoru je sedam  osoba (pet u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dvije u ostalim bolnicama). U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 124 osobe, a nadzor je završen kod 193.452 osobe.