SANACIJA STAMBENIH JEDINICA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SANACIJA STAMBENIH JEDINICA U BIJELjINI


U Gradskoj upravi u Bijeljini danas su potpisani ugovori o sanaciji šest stambenih objekata povratničkoj populaciji na području Bijeljine.

Kako je istaknuto na sastanku ministra raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edina Ramića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, projekat je vrijedan 65. 000 KM, što finansira federalno resorno ministarstvo.

​Predstavnici resornog ministarstva izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa Gradskom upravom Bijeljine, zbog čega će, kako je istaknuto, uskoro biti potpisan i sporazum o realizaciji projekata koje će zajednički finansirati.

Danas su potpisani ugovori sa povratnicima o sanaciji šest stambenih objekata na području Semberije, a među njima su Mensur Pobrklić i Sead Hrustić.

Povratnici , koji su potpisali ugovore, zhvalili su svima koji su pomogli da dođe do relizacije ovog projekta koji će im znatno olakšati život, jer će dobiti uslovan krov nad glavom.

Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, izjavio je da saradnja sa Gradskom upravom u Bijeljini uvijek bila dobra, izražavajući očekivanje da će tako biti i u narednom periodu.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog sanacije stambenih jedinica, ističući da će uskoro biti potpisan i sporazum sa federalnim ministarstvom o projektima na kojima će zajednički raditi.
“U realizaciji tih projekata Gradska uprava učestvovaće sa 50 odsto sredstava. Biće tu infastrukturnih, ali i drugih projekata, koji utiču na poboljšanje kvaliteta života u Semberiji.

Potpisivanju ugovora najviše su se obradovali korisnici , kojima će biti sanirani stambeni objekti. Nije se mogla sakriti sreća ni zadovoljstvo na licima ovih porodica.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Mustafa Gradaščević, zamjenik predsjednika Skupštine grada Bijeljine, napominjući da je federalno ministarstvo do sada učestvovalo u realizaciji brojnih projekata na području Semberije.