Cvijetinović: Zloupotreba boraca je neprihvatljiva :: Semberija INFO ::

 

Cvijetinović: Zloupotreba boraca je neprihvatljiva


Udruženje veterana ,,Garda Panteri“ iz Bijeljine danas je održalo konferenciju za medije na kojoj su iznijeli svoj stav  o najavljenom protestu veterana za Vidovdan, a osvrnuli su se i na stanje u Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

Istakavši da se u posljednje vrijeme često pojavljuju razni protesti pod plaštom borbe za prava boraca, veterani ,,Garde Panteri“ ukazuju da se iza toga kriju druge namjere organizatora.

- Mi znamo da borci loše žive, znamo da vlast ne poštuje borce, ali smo razočarani da određene  boračke organizacije, za neke svoje ciljeve i interese, zloupotrebljavaju borce onda kad im nešto zatreba. Jedan od takvih protesta je i protest veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata u Banja Luci zakazan za Vidovdan“, izjavio je predsjednik udruženja veterana ,,Garda Panteri“ Petar Cvijetinović ocjenjujući da je taj protest politički, jer tu  manja grupa ljudi napada jedan, a hvali drugi politički blok.

- Takva zloupotreba boraca za nas nije prihvatljiva i mi u tome nećemo učestvovati“, kategoričan je Cvijetinović, jer, kako kaže, veterani ,,Garde Panteri“ su za sveobuhvatno rješenje probleme boraca koji se mogu rješavati samo zajedničkim dogovorom svih, te jedninstvenim nastupom prema vlastima.

Aleksa Lazarević, komandant specijalne jedinice  ,,Tobutski sokolovi“, na konferenciji za medije govorio je o stanju u Boračkoj organizaciji Republike Srpske i traženju smjene predsjednika BORS-a generala Milomira Savčića.

- Svi koji traže smjenu generala Savčića su politički aktivisti stranaka iz opozicije“, jasan je Lazarević koji ovim ne brani predsjednika BORS-a, jer, kako podsjeća, ,,Garda Panteri“  mu je u više navrata upućivala kritike. Lazarević je ovom prilikom zatražio smjenu kompletnog rukovodećeg kadra Boračke organizacije RS, od mjesnih odbora do vrha.   

- To je jedino realno“, smatra Lazarević koji poziva sve borce RS i moli ih da ne stoje iza politike i da ne dozvole da se političke zastave viore iza njihovih leđa.

Veteran ,,Garde Panteri“ Zoran Živanović se u svom obraćanju osvrnuo na rad Gradske boračke organizacije.

- Stanje je katastrofalno, njihov rad na terenu nikakav. Prikupili smo dokumente koji ukazuju na krađe i pronevjere sredstava namijenjenih boračkoj populaciji“, ukazuje Živanović koji smatra da rukovodstvo Gradske boračke organizacije, kao moralni čin, treba da podnese ostavku, jer, kako kaže, nemaju podršku boraca.

Udruženje veterana ,,Garda Panteri“ je, nakon održavanja konferencije za medije, podnijelo krivičnu prijavu protiv rukovodstva bijeljinske Boračke organizacije zbog nenamjenskog trošenja sredstava.

Semberija info - M. Rešidović