ODRŽAN FESTIVAL DJEČIJEG I OMLADINSKOG FOLKLORA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN FESTIVAL DJEČIJEG I OMLADINSKOG FOLKLORA


​U prepunoj sali bijeljinskog Centra za kulturu večeras je održan Festival đečijeg i omladinskog folklora. 

Festival, na kojem je učestvovalo oko 250 učesnika iz RS, FBiH i Srbije, oduševio je publiku izvođenjem brojnih koreografija. 

Festival je održan u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Pletenica”, a predsjednica i umjetnički rukovodilac KUD-a Aleksandra Cvijetinović istakla je za naš portal da je prezadovoljna nastupima i odzivom gostiju s obzirom na okolnosti zbog pojave virusa korona.



“Prošle godine zbog pojave korone održali smo on line koncert. Prethodnih godina imali smo veći broj učesnika, ali, ipak, moramo biti zadovoljni sa brojem učesnika na ovogodišnjem festivalu s obzirom na koronu”, istakla je Aleksandra Cvijetinović. 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, povodom deset godina postojanja ovog uspješnog KUD-a i održavanja festivala, izjavio je za portal Semberija.info da je Festival odlično organizovan i pohvalio rad KUD-a “Pletenica”. 



“Viđeli smo divne nastupe i brojne koreografije učesnika, a naročito smo ponosni kada u Bijeljinu dođu i gosti iz drugih gradova, ne samo iz RS, nego i iz FBiH i Srbije”, rekao je Petrović. 

On je rekao da će Gradska uprava Bijeljine u narednom periodu još više podržati rad KUD-a “Pletenica”, u svakom smislu pa i u finansijskom. 
Sinoć je održan jubilarni koncert KUD-a “Pletenica”.



Semberija info