PROMOVISANA KNjIGA RADIVOJA TOJIĆA :: Semberija INFO ::

 

PROMOVISANA KNjIGA RADIVOJA TOJIĆA


Jedan čovjek ne zna sve, puno njih zna puno više, krilatica je kojom se često posluži poznati majevički hroničar Radivoje Tojić, čovjek koji je prije osamnaest godina započeo svojevrsnu misiju bilježenja svega onoga što se dešava u živopisnim majevičkim selima.

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" večeras je promovisana knjiga "Vukosavci majevički", autora Radivoja Tojića, vrijednog hroničara Majevice koji je do sada objavio devet knjiga, monografije i rdoslove majevičkih sela.
Tojić je rekao da "Vukosavci majevički" predstavljaju monografiju ovog majevičkog sela.

On je istakao da su "Vukosavci majevički" posebno karakteristični, jer je u Vukosavcima bio smješten Prvi majevički partizanski odred, a kuća u kojoj je bio smješten štab nalazi se i na naslovnoj strani knjige.

On je naveo da su iz Vukosavaca"ponikla" brojna poznata imena, poput Cvijetina Mijatovića, Mitra Novakovića, nekadašnjeg rektora Univerziteta Istočno Sarajevo, kao i niz naučnika, uspješnih sportista.
 

 
Direktor Biblioteke Željana Arsenović rekla je da je ova ustanova kulture i izdavač ove majevičke monografije, kao i organizator promocije.

"Mi smo izdavač ove i još dvije Tojićeve knjige, koje su monografije i rodoslovi porodica koje su živjele i žive u tim majevičkim selima. Zadovoljstvo nam je da postoji osoba koja se tome posvetila, jer je malo ljudi koji se bave ispitivanjem rodoslova po selima", navela je Arsenovićeva.

Promocija je održana uz propisane higijensko - epidemiološke mjere i poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Semberija info