TRAGOVI JEDNOG VREMENA :: Semberija INFO ::

 

TRAGOVI JEDNOG VREMENA


Kako je najavljeno, večeras će u velikoj sali Hotela ,,Drina'' u Bijeljini biti promovisana knjiga ,,Tragovi jednog vremena'', autora majora Vojske RS Radeta Mijatovića Rašete. Početak predstavljanja knjige je u 18 časova.
Knjiga „Tragovi jednog vremena“ je  nastala na osnovu dnevnika koji je major Mijatović vodio pred početak i u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Kako je rekao autor, knjiga svjedoči kroz šta su prošli narod i vojska u tom periodu. Naglasio je da je važno da se sačuvaju, i u formi knjige ostanu zapisani, bitni događaji iz proteklog rata. Major Rašeta je ovom knjigom obuhvatio događaje ne samo na majevičkom ratištu, nego i značajno širi prostor, ali je težište radnje na ovom lokalitetu. Upravo zbog toga ovo djelo i ima veliki značaj za mlađe i buduće generacije.

Rade Mijatović Rašeta je rekao da su se Srbi tokom rata opredijelili da brane narod, brane svoje selo i da je to dovelo do formiranja Republike Srpske, zatim i Vojske Srpske, čime je obezbijeđena budućnost narodu.
Knjiga ,, ,,Tragovi jednog vremena'' nedavo je predstavljena i u Loparama.